Nyheter

Kvisla om Victor Kalejs, Kashgar och övriga söndagshästar på Jägersro

Roy Arne Kvisla skickar ned fem hästar till Jägersro på söndag varav två till huvudloppen Pramms Memorial och Galatea Jägersro Sprint - båda med Listedstatus. Vi tog ett samtal med Bro Park-tränaren som låter allmänt uppåt.
Victor_Kalejs_1958
Höga odds på återbesök i vinnarcirkeln för Victor i Pramms? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Victor Kalejs (V64-5) skrällvann Pramms Memorial 2018 och oddsen lär vara något liknande om historien upprepar sig nu på söndag.

Hur är läget med Victor?

Victor Kalejs mår väldigt fint. Han tog det senaste loppet på mycket bra sätt och är framsatt. Startspåret är bra och nu åker sidoludden på igen. Min häst trivs på Jägersro, men jag måste realist. Duca di Como blir väldigt svårslagen, men Victor Kalejs kan säkert vara tvåa, trea, säger Roy Arne Kvisla.

Och hur är det ställt med Kashgar (V64-3) i Jägersro sprint?

Kashgar mår som han ska - han ser nöjd ut för dagen och har ju en nyttig genomkörare i kroppen. Startspåret är perfekt och jag sätter på sidoludd igen den här gången. Visst är det ett tufft lopp, men vi ska göra vårt bästa, säger Roy Arne Kvisla.

Dapple (V64-2) fick äntligen vinna senast. Status?

Dapple mår bra och är i toppform så vi tar chansen. Han är nog som bäst på hemmaplan och motståndet är hårt, säger Roy Arne Kvisla.

Sen har du två fina treåringar i det inledande loppet utanför streckspelet. Säg något?

Chinese Emperor behövde loppet senast och jag tror på framsatt form. Han trivs på Jägersro och nu blir det blinkers igen. Nocentsinkentucky är bra, men min lär inte göra bort sig, säger Roy Arne Kvisla.

Outragusanddangerus sätter jag på blinkers igen. Han var rätt blek i årsdebuten, men kan såklart bättre än så. Det lilla startfältet är gynnsamt för min häst och jag hoppas på en bättre placering, avslutar Roy Arne Kvisla.