Nyheter

Kvisla om vår tipsetta Kashgar samt övriga starthästar på Jägersros Oaksdag på söndag

Publicerad
Roy Arne Kvisla hade haft 73 startande hästar utan seger innan "proppen gick ur" i onsdags på Bro Park. Starka prestationer överlag från stallet, två segrar samt en mycket hedrande insats av Victor Kalejs som trea i huvudloppet Swedish Open Mile blev facit för Bro Park-tränaren.
– Klart det var skönt. Jag hoppas verkligen det var vändpunkten efter en massa infektioner och skit, kommenterar Kvisla.
Kashgar_529
Titta in i kameran grabbar - bara Kashgar lyssnade... Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Tre hästar ut på V64-spelet på söndag varav två i klassiska Oaks. Vi tror klart mest på Kashgar i den inledande avdelningen trots mastiga 66 kilo på ryggen. Vad tror du om honom Roy?

Kashgar har mycket vikt på ryggen, men han springer ju runt med mig varenda dag och jag är 66 plus för att uttrycka sig modest… Skämt å sido. Det är kompakt häst som inte har några bekymmer att bära vikten. Formen är där jag vill ha den och den här gången kastar jag på blinkers. Han har haft den en gång tidigare och då blev det flopp, men det tror jag inte det blir den här gången - det fanns andra aspekter att ta i beräkning den gången. Jag är stor optimist, säger Roy Arne Kvisla.

I Oaks har du två fina hästar till start, men om man ska vara ärlig är det en “bit upp” till de mer betrodda. Eller?

Une Autre Beute är den i grunden bättre av mina två i loppet, men jag är lite osäker på hennes distansförmåga. Ska hon stå är det för att loppet avgörs på Jägersro. Det är en riktigt fin häst som jag bara väntar att polletten ska trilla ned för. Jag tror att min häst fort nog kan få med sig en bra del av priskakan, säger Roy Arne Kvisla.

The Flamingoway står distansen sju dagar i veckan och klarar dirttracken på Jägersro - det är jag säker på. Formen är klart bra och hon trivs med jockeyn. Det ska bli kul att se vad hon kan uträtta, men att hon skulle räcka hela vägen vågar jag inte tro, säger Roy Arne Kvisla.

Kan Luna Kalejs vara en storrysare i Altamira (V64-6)?

Luna Kalejs är i full form och Jägersros dirttrack ska fungera. Hon går från klarhet till klarhet och jag tror faktiskt att hon kan överraska även om motståndet är tufft, säger Roy Arne Kvisla.

Utanför streckspelet plockar du ut Outragusandangerus (lopp 9) som droppat rejält i handicap. Finns chansen?

Outragusandangerus har varit rejält sjuk så årets starter är bara att glömma. Jag kollade halsen i onsdags och allt såg bra ut vilket såklart var glädjande. Han har droppat ordentligt i handicap och står ju åtta kilo bättre till om man jämför med favoriten Mountain. Det ska bli spännande att se honom på söndag. Som det känns kommer han att göra ett bra lopp, avslutar Roy Arne Kvisla.

–