Nyheter

Kvisla om starthästarna på Bro Park

Publicerad
Roy Arne Kvisla har det väl förspänt inför morgondagens tävlingar på Bro Park så vi slog en signal för att kolla form och förväntningar.
qefzg1gr9tzvxwhaoct
Outragusandangerus - en kul skräll? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi tar det i tur och ordning. En kommentar om Red Coultish i lopp ett tack?

Red Coultish kan en del, men det här blev ett tuffare lopp än förväntat. Hon kan mer än sitt formtal och kan fort nog vara tre, fyra. En parates. Hon har bara ett öga, säger Roy Arne Kvisla.

Luna Kalejs i V64-1

Luna Kalejs mår fint och är bättre än raden. Det här blir dock tufft så jag skulle vara helnöjd med lite pengar, säger Roy Arne Kvisla.

Två hästar i den andra avdelningen på V64-spelet. Vi börjar med More Caviar?

More Caviar ska bli spännande att se över distansen - jag tror att den kan passa bra. Hon är riktigt vass på speed och startspåret blev perfekt. Jag har absolut inte gett upp och tror på chans, säger Roy Arne Kvisla.

Lushes Lashes drog som vanligt utvändigt startspår, men den här gången är det ju bara sex hästar invändigt - alltid något… Formen är som den ska och distansen är ett plus om man jämför med senast. Med minsta klaff och pace kan hon vinna det här, haussar Roy Arne Kvisla.

Och sen är det dags för Outragusandangerus i V64-4. Kommentar tack?

Outragusandangerus ska bli ruskigt intressant att se över 1000 meter - fart och speed finnes. Jag hoppas och tror på överpace vilket skulle gynna min häst och visst tror jag att han kan vinna det här, säger Roy Arne Kvisla.

Två hästar till start i Stockholm Hösthandicap tillika V64-5. Vad säger du?

Central Park är i helt okej form för dagen och distansen ska väl fungera. Det blev ett tufft lopp, men hästen kan nog lite mer än aktuellt formtal. En typisk outsider, kommenterar Roy Arne Kvisla.

Realize Rock drog utvändigt startspår, men det spelar nog ingen större roll - det viktiga är att han kommer ned i banan innan första sväng. Han är helt oberörd av sprutet och avslutar ju alltid vasst. Formen är som den ska och vi har en toppjockey i sadeln. Jag tror på chans, säger Roy Arne Kvisla.

Vad säger du om debuterande Cat Ballou i det avslutande åttonde loppet?

Cat Ballou har bra fart och är dessutom en väldigt fin häst. Hon tränar som hon ska inför debuten, men det kan vara så att hon behöver loppet och rutinen. Jag säger dock inte att hon är chanslös - långt därifrån, kommentar Roy Arne Kvisla.