Nyheter

Kvisla om söndagshästarna

Publicerad
Roy Arne Kvisla har fått en något trög start på årets säsong, men vi tror att det vänder när Bro Park arrangerar tävlingar med V64-spelet i fokus på söndag.
– Känslan är god överlag, kommenterar Roy Arne.
gms9kaf99eclqnl8snn
More Caviar - bästa chansen från Roy?! Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Kvisla startar sex hästar under tävlingsdagen varav fyra stycken på V64-spelet. Vi tar det i tur och ordning.

Vad säger du om Alsimsaam i V64-2?

Alsimsaam gjorde vad han kunde i årsdebuten på en bana som inte var helt passande - tror det blir bättre underlag den här gången. Han är framsatt med loppet i kroppen och förutsättningarna passas. Min häst ska ses med lite chans, informerar Roy Arne Kvisla.

I V64-3 har du två till start och vi har dessa ensamma i A-gruppen. Kommentar?

Lushes Lashes är jämn och säker även om  jag kan tycka att hon var något blek senast - hon är i finare skick nu. Startspåret är perfekt och både underlag och distans passar perfekt. Jag tror på chans, säger Roy Arne Kvisla.

More Caviar fungerar över distansen, men nog är 1400 meter hennes optimala sträcka? Hon stod helt enkelt inte 1600 meter senast, men gjorde det bra. Gräs är inget minus och startspåret är utmärkt. Jag sätter ett litet plus för More Caviar av mina två i loppet, säger Roy Arne Kvisla.

I loppet efter, V64-4, har du The Flamingoway på startlinjen. Allt väl där?

The Flamingoway startar med lite övervikt, men det får vi bara ta. Hon har ett nyttigt lopp i kroppen och gräs ser jag som en klar fördel. Det är tufft emot så är min häst bland de tre främsta gör hon det bra, kommenterar Roy Arne Kvisla.

Och i tävlingsdagens avslutande lopp (8) sadlar du ut favoritduon. Säg något?

Prima Kalejs fungerade inte alls på banan senast så bara glöm den starten. Nu har vädret varit varmt så jag förväntar mig klart bättre underlag på söndag. Formen är där den ska vara och från startspåret lär hon få en fin resa. Distansen passar och det här ser ut som en mycket bra segerchans, säger Roy Arne Kvisla.

Ithaca var långt slagen senast, men hon är ursäktad då hon kom bort från utvändigt startspår - det här utgångsläget passar avsevärt bättre. Hon är inte så tokig den här och jag blir inte förvånad om hon vinner loppet, avslutar Roy Arne Kvisla.