Nyheter

Kvisla om sina hästar på Bro Park

Publicerad
Tränare Roy Arne Kvisla skickar ut fem hästar på onsdagens V4-lir på Bro Park och låter allmänt uppåt på samtliga individer. Han har dessutom inte på något sett gett "slaget förlorat" i det avslutande racet för dagen där hans The Flamingoway ställs mot vår spik på V5-spelet - Sea Moonster.
Kvisla_profil_RpWu7o
Det ser bra ut inför onsdag personalen - jobba på nu så jag inte blir "purken"... Foto: Wolfram Meyer - Galopptips.se

I V4-2 startar du tre hästar, vi har bäst känsla för Alchemist - hur känner du?

Alchemist har ett nyttigt lopp i kroppen och lär vara framsatt. Han är dessutom gynnad av att loppet är 250 meter längre den här gången. Startspåret är fint och han kan mer än aktuellt handicaptal. Det ska vara en fin segerchans för Alchemists del, säger Roy Arne Kvisla.

Och hur är läget med Man In The Moon?

Man In The Moon springer på typ halvfart i loppen - han är smart den här och gör inte mer än han behöver - är sällan eller aldrig trött i mål. Hästen tränar på fint inför detta och är en av de som kan vinna loppet, säger Roy Arne Kvisla.

Kan vi få se Dapple bara ta ledningen och dra på i sitt egna tempo?

Dapple är rätt entaktad och tyvärr är det alltid någon av hans konkurrenter som bombar till ledningen i loppen. Formen är precis där jag vill ha den och vi har en duktig jockey i sadeln. Om vi har det minsta flyt med löpningsförloppet är Dapple en given segerkandidat, kommenterar Roy Arne Kvisla.

Lushes Lashes och Filia Kalejs gör årsdebut i V4-avslutningen. Kommentar om dessa tack?

Lushes Lashes går alltid bra efter vila. Hon har utvecklats under vintern, lagt på sig en massa muskler och ser superfin ut i kroppen. oan är taggad inför detta och det är klart jag är optimist, säger Roy Arne Kvisla.

Filia Kalejs är en rätt komplicerad typ som bara har tränat på löpbandet inför detta - det är så klart ett test att inte låta henne gå på banan en enda gång inför årsdebuten. Hon ser dock superfin ut i kroppen och ska ses som en outsider, men visst - det är lite svårbedömt, säger Roy Arne Kvisla.

I tävlingsdagen sista lopp (V5-5, lopp 7) gör din The Flamingoway årsdebut. Hur ser du på detta?

The Flamingoway har fyllt i kroppen över vintern, utvecklats fint och jag tror på ett gediget dagsverke direkt. Den långa distansen är bara en fördel för min häst. Jag har respekt för ett par konkurrenter, men inte gett upp på förhand, avslutar Roy Arne Kvisla.