Nyheter

Kvisla om onsdagens starthästar

Publicerad
Roy Arne Kvisla har fått bra snurr på materialet och signerade sig som bekant för en snygg stalldubbel i Göteborg förra veckan. Den här dagen startar Kvisla fyra intressanta individer och det låter allmänt uppåt.
o6daeeegeaxzlaxd7f9
Revansch för Prima Kalejs? Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

I den inledande avdelningen på V4-spelet sadlar du ut två intressanta treåringar. Vi har bäst känsla för Prima Kalejs, men kan inte alls såga Stick Together. Vad tror du själv?

Prima Kalejs fungerade inte alls på en för hård bana senast och dessutom fick hon ett rejält stopp på vägen - bara glöm den insatsen. Hon mår fint inför detta, drog ett bra startspår, trivs på distansen och på en mer normal gräsbana. Jag tror på chans, säger Roy Arne Kvisla.

Stick Together har polletten trillat ned för och hon har dessutom äntligen släppt all vinterpäls. Hon såg bra ut senast och ska normalt sett vara ännu bättre till den här starten. Elione Chaves upp känns intressant och jag har inte gett upp, kommenterar Roy Arne Kvisla.

Och vad hände med Une Autre Beaute (V4-3) senast?

Une Autre Beaute kom upp i bakbenen på en konkurrent till start senast och kom lös - det är sånt som kan hända. Ingen fara med hästen därefter - hon sköter träningen som hon ska helt enkelt. Min häst står fint inne med vikten, men det är ett tufft lopp och det måste klaffa till hundra procent för att det ska räcka hela vägen, funderar Roy Arne Kvisla.

Och sen har du en intressant och välstammad tvååring till start i lopp 5, V5-2. Säg något om Farhh Out?

Farhh Out var väl helt okej i debuten senast och ska ju vara framsatt med loppet i kroppen. Jag gillar det här stoet som inte ska vara missgynnad av att byta gräset mot grus. Det är ett par bra emot, men topp fyra vill jag att min häst ska vara, säger Roy Arne Kvisla.