Nyheter

Kvisla informerar om onsdagshästarna

Sju hästar till start varav fem på huvudspelet V4 - det är vad tränare Roy Arne Kvisla har att "hantera" under morgondagens tävlingar på Bro Park. Vi tog ett allvarligt samtal med Roy för att reda ut begreppen. Vilka hissas, och vilka dissas?
Kvisla_i_Kavaj_ySUCQbx
Jag har ett par "feta" chanser... Ackurat! Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi drar igång direkt. Två hästar till start i V4-1. Kommentar tack?

Turbino fick en hovböld efter den senaste starten, men är bra i ordning nu - om inte toppad. Det är en hetsig typ som dock är allround på banunderlag. Om favoriterna underpresterar är hon en av de som kan vinna loppet, varnar Roy Arne Kvisla.

Never Think Twice var inte dålig senast. Hon pullade hårt och lade bort en massa krafter på det. Nu har hon två lopp i kroppen och tas ned i distans vilket är ett plus. Det är gräset under hovarna också. Jag måste tro på fin segerchans, säger Roy Arne Kvisla.

Du sadlar ut två hästar även i den andra avdelningen på V4-spelet. Vad säger du?

Giveusasmile har två lopp i kroppen och jag känner mig säker på att han kan mer än aktuellt formtal. Han är fin i träningen och jag blir inte överraskad om han är långt framme den här gången, säger Roy Arne Kvisla.

Central Park är en fin häst, inga tvivel om det! Han har dock varit lite sjuk och kan behöva loppet och dessutom bli mer självsäker på sig själv. Det blir sidoludd i stället för blinkers den här gången och jag tror på en fin insats. Är min häst typ trea eller fyra är jag nöjd, säger Roy Arne Kvisla.

Och vad säger du om Victor Kalejs i V4-3?

Victor Kalejs var jag verkligen nöjd med i Norge senast - han visade klart uppåtgående takter även om öronbollarna drogs aningens för tidigt. Victor tog loppet på bästa sätt och att vi går ned i distans är bara ett stort plustecken. Han vann det här loppet 2018 och var tvåa i fjol så visst trivs han med förutsättningarna. Det är dock ett tufft lopp, men jag har såklart inte gett upp helt, funderar Roy Arne Kvisla.

Ett “tvåpack” även i lopp nummer fem! Vi tippar Alsimsaam etta men din stallkamrat Filia Kalejs sist. Rätt eller fel?

Filia Kalejs blandar och ger - hon har inte haft det rätta flytet i loppen i årets starter. Det är lite övervikt den här gången, men jag blir inte förvånad om hon är ganska långt framme den här gången, säger Roy Arne Kvisla.

Alsimsaam blir bara bättre och bättre, men visst hade jag önskat att han inte var så seg att få igång. Distansen kan vara lite kort, men å andra sidan tycker jag att min häst är undervärderad av handicappern. Jag gillar min häst och måste tro på god vinstchans för honom i det här mindre startfältet. Det blir fasta blinkers igen, avslutar Roy Arne Kvisla.