Nyheter

Kvisla inför söndagen

Publicerad
Trevliga tävlingar på Bro Park på söndag och tränare Roy Arne Kvisla sadlar ut fem av stallets hästar - samtliga på V64-spelet.
– Victor Kalejs känns lite spännande, kommenterar hemmatränaren.
umztf0qduvaqpxayt68
Äldre bild på Roy, P-A och Victor Kalejs. Dock lika aktuella profiler. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

I Lelles Legacy - Swedish Open Mile (V64-4), plockar du ut Victor Kalejs mot stenhårt motstånd. Säg något om honom?

Victor Kalejs var riktigt fin i comebacken, men har sedan varit hämmad av sträckning bak - därav de klena resultaten i de två senaste staterna. Han är behandlad för detta och ser nu riktigt fin ut i träning inför detta. Victor har fin statistik i det här loppet. Varit etta, tvåa och trea, men så här på ålderns höst kan distansen nog vara lite vass för honom. Det är ett tufft lopp, men Victor Kalejs känns lite spännande, varnar Roy Arne Kvisla.

Två hästar i det efterföljande loppet, en Sunday Special över 1750 meter på gräset (V64-5). Vi har lite skrällfeeling - vad säger du själv?

Cat Ballou återkommer efter en skada och ser fin ut i träningen, men är inte på något sätt vässad. Han har kapacitet för ett högre tal än detta och att det är första gången på gräs är inget som oroar. Jag ligger lite lågt, men nästa gång ska han nog passas, säger Roy Arne Kvisla.

Une Autre Beaute är ett fint sto, men hon får inte riktigt till det. Senast pullade hon en del - fick lite för tidig “daylight”… Distans och underlag passar för min häst och nu hoppas jag på en mer vilsam resa i ryggar. Jag tror mer på henne än på Cat Ballou - en placering bland de tre främsta finns inom räckhåll, säger Roy Arne Kvisla.

I V64-epilogen  plockar du ut en duo i form av Lushes Lashes och More Caviar. Kommentar tack?

Lushes Lashes är behandlad efter sin senaste start - faktiskt för första gången i livet, snacka om en sund häst... Hon är inte så hårt tagen inför detta och startspåret kunde varit bättre. Jag är nöjd med pengar i första hand, säger Roy Arne Kvisla.

More Caviar är en fin och rejäl typ som också är behandlad sedan sin senaste start. Hon mår bra, men är inte vässad. Gräs passar perfekt, men den yttersta startboxen drar ned förväntningarna, avslutar Roy Arne Kvisla.