Nyheter

Kvällens speldrag till Meydan

Publicerad
I kväll är det dags för tävlingar på Meydan, som brukligt är, och vi på galopptips.se har som vanligt gjort en rejäl research. Första start är som vanligt 15.30 svensk tid - 18.30 lokal, och vi har ett par riktigt sköna drag att bjuda på.
download-7
Kvällens drag på Meydan bifogas Foto: Dubai Racing Club

Lopp 1

I dagens första lopp har vi Francisco Castros Es Raco (e. Holy Roman Emperor) till start. Han finns nu till odds i trakterna av 30 gånger på den öppna marknaden. Det är alldeles för högt i förhållande till vinstchansen då han nu har rutin från gräsbanan och går upp 200 meter i distans. Es Raco fick stryk av loppets favorit Almanaara (e. Shamardal) med knappa tre längder senast, men det lär han inte så den här gången då denne höjdes tre kilo på den insatsen och Es Raco står kvar på sina 56 kilo. Vi säger inte att Es Raco bara vinner loppet, men till 30 gånger pengarna kan vi inte stå över ett litet spel.

Lopp 2

Vi trodde stenhårt på My Catch senast och han gjorde oss definitivt inte besvikna då han spårade hem ett liknade lopp som detta på bästa sätt. Nu blev det ett utvändigt startspår den här gången, men hästen är så pass explosiv från start att vi tror det löser sig ändå trots handicaphöjningen. Det finns en hel del negativt att hitta på hårt spelade Tribal Quest (e. War Front) som inte startat på evigheter (juli 2018) och vars hingst War Front inte fostrat en vinnare i Dubai på 29 starter. Det är mycket inkommande spel på Bochart (e. Dubawi) som byter Listed-sällskap mot handicap och står vettigt till. Hästen har dock ingen vidare statistik på kort distans och vi släpper det här "stallskriket"... I det här loppet startar Susanne Berneklint sin Trickbag (e. Brilliant Speed) från ett tråkigt utgångsläge, men har väl i vart fall bättre chans än sitt odds som i nuläget överstiger 50? Bonusinfo. Det var det här loppet som I Kirk vann i fjol!

Lopp 6

I kvällens avslutande lopp har vi stor tro på Godolphin-stallets Royal Marine (e.Raven´s Pass) som vi tycker står billigt inne i en handicap efter att ha tillbringat sin mesta tid i Gr-1 sällskap genom åren. Nu återkommer hästen efter sex månaders vila och dessutom som valack vilket känns ytterligt intressant. Kombinationen Saed Bin Suroor/Christophe Soumillon har grym statistik på Meydans gräsbana och vi tror att hästen bara är klar. 

Lopp 5

I lopp fem har vi hela tre svensktränade ekipage till start. Plata O Plomo (e. Paddy O Prado) i regi Susanne Berneklint finns just nu i trakterna av 30 gånger pengarna och det tycker vi är för högt. Patrick Wahls Red Hot Chili (e. Eishin Dunkirk)) står just nu i aningen lägre odds - kring 22, och det tycker vi är för lågt. Fuxige Stricker (e. Poet´s Voice) managerad av Francisco Castro står i 34 ggr pengarna och det känns inte heller speciellt attraktivt. Samtliga svensktränade ekipage har dragit trista utvändiga startspår vilket tyvärr drar ned möjligheterna rejält.

Kvällens speltips:

Alla dubblar samt trippeln både som vinnare och plats på:

Lopp 1: Es Raco till odds över 25 ggr pengarna.

Lopp 2: My Catch till odds överstigande 3.50

Lopp 6: Royal Marine till alla odds över 3.00

Startlistor via länken nedan

http://emiratesracing.com/node/3?id=2973

Och TV-sändningen når ni via länken här nere. Välj kanal-1 eller 2

https://www.squidtv.net/middle-east/uae/uae-007.html