Nyheter

Kopparmärralöpning i Jackpot-omgång

Publicerad
Idag startanmäldes det till Göteborgs söndagstävlingar med en rejäl Jackpot på V64. Främsta racet för dagen är en handikap för duktiga ston med 200 000 i prissumma. Vi går igenom fältet och konstaterar att fyra av ekipagen får gå med övervikt.
My_Adelia_023
My Adelia viktar ut hälften av fältet, men kan hon utnyttja det till sin fördel? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

1 Miss Chocolate (e.Lord Shanakill) kommer perfekt in i racet med minimivikten 52 kilo. Hon segrade här ifjol och står bara två kilo värre till i år. Det är är dock svårare på förhand, men en outsider är hon. 

2 Lea (e.Eishin Dunkirk) har varit med i några svåra löpningar på slutet. Det här är lite enklare, men hon måste ridas med fyra kilos övervikt.

3 Reet Petite (e.Appel Au Maitre) har gått bra i handikaper på slutet. Hon har bra form och trivs med förutsättningarna. Den här lågviktaren är långt ifrån chanslös.

4 Swan Black (e.Devil's Drink) gjorde det väldigt bra bakom Seaside Song och Angel Love när hon startade på Övrevoll 17 maj. En liknande insats idag för in Swan Black i segerstriden. Distansen är något av ett frågetecken, men bör gå.

5 My Adelia (e.Canford Cliffs) har varit otrolig att skåda i år och gått från klarhet till klarhet. Ifjol var hon sist i det här racet och nu står hon sju kilo högre än ifjol vilket förstås ger anledning till oro. My Adelia visade form senast och tål offensiva upplägg. Då är det bra att Per-Anders Gråberg sitter i sadeln. My Adelia är helt klart bästa hästen i fältet och viktar ut flera av motståndarna.

6 Foxcatcher (e.Eishin Dunkirk) går med fyra kilos övervikt vilket är svårt när det gäller 2400 meter gräs. Foxcatcher är effektiv på gräset och klarar distansen vilket tyder på en stark insats trots övervikten.

7 Rosa (e.Nobileo) trivs med förutsättningarna och var inte långt borta från segern ifjol. I år skulle Rosa stått bättre till, men tyvärr blir det fyra kilos övervikt.

8 Sing A Rainbow (e.Frankel) är otroligt välstammad och skulle hon få till det utmanar hon om segern. Att det är fem kilos övervikt är förstås inget plus.