Nyheter

Kommentarer från Wido Neuroth

Publicerad
Wido Neuroth sadlar ut en flock hästar under morgondagens tävlingar på Bro Park - dessa kryddade med extra och sköna pengar i sexrättspotten på V6-spelet. Vi slog en signal till demontränare Neuroth för att kolla dagsormen.
wrkb7kjb4a9o9qt7dhw
Everest Voice - riktigt snygg! Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

I V64-3, Mischa Kahns Minneslöpning, tar du ut årets vinnare av 2000 Guineas, Everest Voice. Läget med honom?

Everest Voice visade fortsatt form i stenhårt sällskap senast. Bro Parks dirttrackbana är inget bekymmer och distansen passar helt okej. Han är en av de som kan vinna loppet, säger Wido Neuroth.

Och i Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris (V64-4) har du två kapabla hästar till start. No Lie och Like A King. Säg något om dessa?

No Lie har fin form för dagen och hon trivs verkligen bra på Bro Parks gräsbana. Distansen ska bara vara en fördel, men det är ett tufft lopp. Jag hoppas att hon är med bland de tre främsta, säger Wido Neuroth.

Like A King debuterade väl okej och visst tror jag att han är framsatt till det här loppet. Distansen lär passa och min häst skulle gynnas av hårt tempo från början. Favoriten är bra, men vi ska se vad vi kan göra, funderar Wido Neuroth.

I Listedlöpningen Stockholm Fillies & Mares Stakes (V64-5) tar du ut Zahara. Ett tufft lopp - kommentar?

Zahara är i ordning, men måste ju förbättra sig en hel del för att kunna vara långt framme den här gången. Hon skulle sätta pris på en mjuk eller tung bana. Distansen är okej och jag hoppas att hon placerar sig och får “black type”, säger Wido Neuroth.

I V64-avslutningen, en handicap för Guldklassen, startar du underbart härstammade treåringen Nordic. Vad tror du där?

Nordic hade lite otur i Derbyt näst senast - han blev generad och hade varit längre fram utan den incidenten. Formen är som den ska och förutsättningar passar min häst. Nordic startar med lite övervikt, men ryttaren rider honom i träning varenda dag så jag föredrar att göra så än att sätta upp någon som inte känner hästen. Det är ett jämnt lopp, men med lite överpace kan han vara ganska långt framme tror jag, säger Wido Neuroth.