Nyheter

Kommentarer från Patrick Wahl

Publicerad
Patrick Wahl tränar företrädesvis svenskfödda hästar och under söndagens SM.dag på Bro Park har den gode Patrick naturligtvis "laddat" ordentligt.
– Det är väl ingen direkt toppchans, men flertalet outsiders som det känns, kommenterar Wahl.
dmmqzxl8o6x5xggpzh1
Tionde gången vi publicerar den här bilden? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I dagens inledande lopp gör Shaken Not Stirred tredje starten i din regi. Det ser bättre och bättre ut?

Shaken Not Stirred mår väldigt bra för dagen - han är verkligen positiv och i full form. En mjukare bana skulle gynna min häst och som det såg ut senast är ju gräset en stor fördel. Jag måste tro på chans, säger Patrick Wahl.

Det blir tufft för King Cole i V64-1?

King Cole är okej i ordning, men jagar bara pengar i stenhårt sällskap, säger Patrick Wahl.

Vad säger du om Tequila Mack i Amacita (V64-2)?

Tequila Mack var godkänd i debuten, men floppade senast och har haft skenben. Jag ligger lågt, säger Patrick Wahl.

Hela fyra hästar till start i SM för tvååringar. Ge oss en kommentar om dessa är du snäll?

Mirach debuterade med plus i kanten och har tagit loppet på bästa sätt. Jag misstänker dock att distansen är i kortaste laget. Kapacitet finnes, säger Patrick Wahl.

Rubenstein är jag fullt nöjd med för dagen och han vinner snart lopp. Det är en fin typ som ska ses som en fidus, säger Patrick Wahl.

Thunder Mack fungerade utmärkt ed sidoludd senast så det blir samma utrustning igen. Distansen är ett klart plus för honom och han är väl en av de som kan vinna, säger Patrick Wahl.

Helmut är nog den bäste av mina hästar i loppet - i vart fall på sikt. Distansen är lite kort för honom, men en bana åt det tyngre, mjukare hållet skulle vara positivt. Jag tror på chans, säger Patrick Wahl.

Och även ett “fyrpack” i lopp åtta. Läget med dessa?

Garcia ser faktiskt ut som en ny häst - riktigt fin är han och jag var ju såklart helnöjd senast. Det blir sidoludd igen och jag vill varna kraftigt för honom. Distansen är bara ett plus, säger Patrick Wahl.

Heart Of Dreams är i fin form, men distansen är i  längsta laget för henne - vi får testa! Jag tror att hon kommer kämpa på duktigt, men inte på någon större segerchans, säger Patrick Wahl.

Midnight Oil är fräsch och fin för dagen och den här gången möter han lite enklare hästar. Distansen är en fördel och en bana åt det tyngre hållet är också ett plus. Det blir sidoludd igen och han kan vara ganska långt framme, säger Patrick Wahl.

Janice nöter på, men gynnas inte av lång distans. Formen är det inget fel på, men här jagar vi bara pengar, avslutar Patrick Wahl.