Nyheter

Kommentarer från Patrick Wahl inför söndagen

Publicerad
Bro Park-tränare Patrick Wahl har tre feta segerchanser på söndag då huvudstadsbanan arrangerar fina tävlingar med V64-spelet i fokus.
– På papperet är Rubinstein mer eller mindre skyldig att vinna sitt lopp, men om Shaken Not Stirred klarar täta starter kan han också vinna, kommenterar Patrick Wahl.
vwp6rrkgtabmqnblblb
Dags för Shaken Not Stirred? Vi tror det... Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Förutom sina tre starthästar på V64-liret plockar Patrick ut ytterligare tre stycken trevligt härstammade tvååringar i det inledande loppet. 

Sär något om dessa?

Credit Card var struken inför en tilltänkt start för ett par veckor sedan - hon fick ett värmeslag helt enkelt, men klarade sig fint. Hon tränar på som hon ska, men behöver rutinen. Det är en okej tvååring som jag tror blir bättre nästa år, informerar Patrick Wahl.

Smooth Operator har vi höga krav på som en syster till Silent Night, men det är en helt annan typ av häst och inte lika bra, i år i alla fall - och det kan man ju inte begära heller. Hon får starta igång och så tar vi det därifrån, kommenterar Patrick Wahl.

Uppuppandaway blev bara trött i sin debut och den starten är bara att stryka ett streck över - hon kan bättre. Med loppet i kroppen tror jag på framflyttade formpositioner, men jag kan inte begära vinst redan nu, säger Patrick Wahl.

Och så tar vi dina tre på V64-spelet. Vi börjar med Rubinstein i V64-1 - säg något?

Rubinstein har två nyttiga lopp i kroppen och på papperet är han väl mer eller mindre skyldig att vinna det här. Jag är mycket nöjd med honom i träningen inför detta och de fasta blinkersen låter jag sitta kvar. Startspår och underlaget är plusfaktorer, men måste jag nämna någonting negativt är det väl hur det är ställt med distansförmågan, berättar Patrick Wahl.

I V64-3 har vi stor tro på Magic Johnson - håller du med?

Magic Johnson är en typ som “blandar och ger”, men jag var verkligen nöjd med honom senast. Gräs ska bara vara en fördel och han trivs förträffligt med lärlingen som vunnit med honom förut - distansen är perfekt. Bra segerchans, säger Patrick Wahl.

I den avslutande avdelningen på V64-spelet är det dags igen för Shaken Not Stirred. Vecka/vecka start nu. Vad tror du om det.

– Om Shaken Not Stirred klarar att starta så här tätt måste han kunna vinna loppet. Han har gått väldigt fint i årets starter och förutsättningarna med gräs och lång distans passar perfekt. Om min häst får en fin resa på rulle måste det vara god segerchans, men samtidigt börjar jag misstänka att han lite av en “ickevinnare”. Allt ser bra ut i träningen inför detta och jag hoppas naturligtvis att han ska få full utdelning på den fina formen, avslutar Patrick Wahl.