Nyheter

Koll på strecken

Publicerad
Det är Jackpot på V64 och det kan bli en miljon till en ensam vinnare enligt ATG. Galopptips har tagit sig en sista titt på streckfördelningen i jakt på "värde".
Amon_Ra_5192_b8Zwk1
Skall man hissa eller dissa Amon Ra? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Omsättningen är när detta skrivs 580 000 kr och det innebär 515 000 kronor i sexrättspotten. Dessa jackpot-omgångar väljer många att bara spela i sexrättspotten vilket man gör genom att kryssa i det alternativet vid inlämning av kupongen. 

V64-1 

Omgången inleds med en oviss handikap. Favoriterna 10 Ocho Rios (13 %) och 6 Our Boy John (15 %) sticker ut från mängden, men är inga jättefavoriter. Annika Bye Hansen har storform på stallet och 3 We Got The Boss (7 %) är helt klart understreckad. Vad sägs om 8 Kildare (5 %) som spelarna glömt bort helt!

V64-2

Polar Cup (Gr.3) hade en förväntad storfavorit i nye importen 3 Brian Ryan (20 %). Det såg helt klart ut som en värdig favorit på pappret, men Jan-Erik Neuroth varnar i intervjuer att han inte är säker på att Brian Ryan klarar Övrevoll. Det har spelarna tagit fasta på och istället är 5 Duca di Como (38 %) favorit. Duca di Como kan absolut vinna, men är ett uselt spelvärde. 2 Sarookh (7 %) känns istället hyperintressant.

V64-3

I Marit Sveaas (Gr.3) hade vi förväntat oss att 9 Square de Luynes (49 %) skulle blivit en större favorit och att 2 Appelina (22 %) skulle bli bortglömd. Nu är det mer som det ska. Den som letar rysare behöver inte leta längre än till 3 Learn By Heart (5 %). Stockholmsspelaren kanske vill sympatistrecka 11 Victor Kalejs (6 %)

V64-4

10 Amon Ra (24 %) vill vi utnämna till dagens nyckelhäst. Francisco Castros snygge hingst blev dissad av en norsk expertjury i ett videoklipp och vi räknar inte med många streck från broderfolket. Strecken ligger även på 1 Topas Royal (29 %) och importen 6 Sweet Pearl (20%). Den som hoppats på att den sistnämnda skulle vara ett roligt skrällbud fick fel. Den har inte startat sedan i oktober och hopplöst överstreckad här.

V64-5

Att 1 Privilegiado (61 %) och 11 Nouvelle Lune (18 %) skulle bli favoriter är helt korrekt och det är svårt att se någon annan segra. Alla förutom de två nämnda borgar för miljonutdelning.

V64-6

Dagen avslutas med ett garderingslopp. Att 1 Gold Run (10 %) har många streck på sig är en gåta. Det är svårt att hitta värde, men även de mest lågstreckande kan segra.