Nyheter

Knicks Go överlägsen i Pegasus World Cup

Publicerad
Storfavoriteen Knicks Go gjorde ingen besviken då han spetsade hem den femte upplagan av Gr1-loppet Pegasus World Cup med ett par säkra längder och med krafter i behåll.
ctsclk74vezxee4pku0
Knicks Go stack bara undan i Pegasus World Cup Foto: Drf

Den gråe femåringen efter Paynter har gjort precis allt rätt sedan han bytte tränare från Ben Colebrook till Brad Cox i början av förra året, utvecklats rejält och samtidigt tagit klivet upp till de allra största dirttloppen. Den här dagen blev segerreceptet exakt det samma som vid samtliga vinster i den nya regin då jockeyn Joel Rosario stack till ledningen per omgående och sedan inte “släppte någon över bron”. 

För segern i Pegeasus World Cup på Gulfstream Park erhöll vinnaren Knicks Go 1.5 miljoner USD och som det ser ut är femåringen bara i början av sin karriär.

– Fenomenala hästar gör fenomenala saker och idag var han just fenomenal - jag är mycket stolt över honom, kommenterade segertränaren Brad Cox till Bloodhorse reporter på plats.

Nu finns två alternativ för Knicks Go. Antingen blir det Saudi Cup den 20 februari i Riyadh eller Dubai World Cup på Meydan i Dubai den 27 mars, men vi tror hårt att det blir Saudi Cup som väljs.

Knicks Go kostade 40 000 USD som föl och 87 000 USD som åring vilket bevisar att det går att köpa en världsstjärna för rimliga pengar.

För er som ryggade vårt större system på V4-spelet gjorde ett nyttigt netto på nästan 2000 kronor. Extra glädjande var att V4-omsättningen tog ett rejält kliv från 75 000 i fjol till 457 000 i år.