Nyheter

Klassiga tvååringar på Newmarket

Publicerad
Lördagen bjöd på fantastiska race för tvååringar. Royal Lodge Stakes (Gr.2), Cheveley Park Stakes (Gr.1) och Middle Park Stakes (Gr.1) reds innan den stora handikapen Cambridgeshire Handicap.
Ballydoyle-Stables-
Ballydoyle är högkvarter för Aidan O'Brien och Coolmore Foto: Ballydoyle

Det började med att Royal Dornoch (e.Gleneagles) kämpade ned storfavoriten Kameko (e.Kitten's Joy) i Royal Lodge Stakes (Gr.2). Kameko såg ut att gå ifrån fältet 400 kvar, men Royal Dornoch kämpade storstilat och pressade sig förbi i sista stegen. En stor del av segern går till Wayne Lordan på ryggen som verkligen lyckades få ut allt av Royal Dornoch som inte var betrodd alls utan den minst spelade hästen i fältet. Aidan O'Brien har storform på stallet och Ballydoyle ser ut att gå ännu en härlig helg till mötes.

Favoritfallet fortsatte i Cheveley Park Stakes (Gr.1). Här var det Frankie Dettori som på favoriten Raffle Prize (e.Slade Power) gjorde ett ryck och såg ut att gå mot en säker seger. Irländarna ville dock någonting annat. Den här gången var det Jessica Harrington-tränade Millisle (e.Starspangledbanner) som lösgjorde sig ur fältet och kom med en enorm speed längst in mot rail. Skrällen var ett faktum till ett odds på nära 18 gånger pengarna.

Efter att betrodde Siskin (e.First Defence) strykts från Middle Park Stakes (Gr.1) blev Godolphins Earthlight (e.Shamardal) tränad i Frankrike av André Fabre klar favorit. Earthlight gjorde ingen besviken utan segern blev bekväm.