Nyheter

Klara besked från Falsterbonäset - inför onsdagens tävlingar på Jägersro!

Publicerad
Bodil Hallencreutz tillhör "inventarierna" på Jägersros stallbacke (och i Falsterbo...) och hon lät mycket belåten med sina hästar inför onsdagens tävlingar då vi tog ett snack med henne nu på eftermiddagen.
Unknown_OMblhg
Från Falsterbo tll Jägersro är det inte så långt Foto: Falsterbo.com

Hej Bodil. Hur är läget?

– Tack bra. Jag är på benen igen efter det att jag varit hundvakt åt en väninna i vintras - och då ramlade i trapporna på Falsterbohus och bröt benet en sen kväll när jycken ville gå ut, berättar Bodil Hallencreutz.

Du låter vid gott mod trots allt?

– Ja det är jag. Nu är våren här och jag är förväntansfull inför säsongen. Hästarna mår toppen, så är det.

Och till onsdagens tävlingar har du fyra hästar till start, varav två på V4-spelet. Vi tar dessa i ordning. Hur är det med Jazz Explosion (V4-3)? 

Jazz Explosion var bara en hals ifrån Red Cactus i årsdebuten i fjol så det är klart jag har förhoppningar. han tränar på fint, men startspåret kunde varit bättre. En plusfaktor är dock att Per-Anders Gråberg sitter i sadeln vilket känns tryggt. Han är väl en outsider i ett mycket tufft och öppet lopp, berättar Bodil Hallencreutz.

Siphon River har en bra uppgift i V4-avslutningen, eller hur?

Siphon River är en stor och stark häst som klarar att bära höga vikter. Jag är nöjd med honom i träningen inför årsdebuten och förhoppningsvis gör lärlingen Christophe Lamy, som Per-Anders Gråberg rekommenderat, sitt jobb ordentligt. Ska jag vara ärlig tror jag väl mest att det räcker med att bara styra runt hästen så går det här fint, berättar Bodil Hallencreutz med ett skratt.

I V5-avdelning två har du två mycket intressanta hästar till start. Maid har inte vunnit på åtta försök. Är hon oärlig?

– Nej, definitivt inte. Hon har mött mycket bra hästar i sina starter och nu senast uppe på Bro Park var hon i mina ögon direkt bortriden. Oliver Wilson i sadeln är således ett plus och Maid är en av de som kan vinna. Det är en liten, men fin och effektiv häst, informerar Bodil Hallencreutz.

Supreme Crown i samma lopp. Hur är läget inför årsdebuten?

Supreme Crown mår mycket bra - det är definitivt en klasshäst. Hon har fin stamtavla och står enligt mig på tur för vinst. Det är svårt att sia om vem av mina som är bäst i nuläget, berättar Bodil Hallencreutz.