Nyheter

King George VI And Queen Elizabeth Stakes på ATG

Publicerad
I eftermiddag är det dags för ett av de mest prestigefulla loppen i Europa och i världen - King George VI and Queen Elisabeth Stakes (Gr.1) på Ascot. I årets upplaga startar sex hästar, men det är inte vilka hästar som helst. Klassikern rids över 2 400 meter på Ascots suveräna gräsbana och förutom de 708 875 brittiska pund som tillfaller vinnaren skrivs hästen och kretsen runt in i historieböckerna för all framtid. ATG sänder från tävlingarna som börjar klockan 14:50.
mpthemlp5wntmih87wq
Thanks Be -Hayley Turner vinner på (Royal) Ascot. Lördag eftermiddag är det dags för King George VI And Queen Elizabeth Qipco Stakes (Gr.1). Foto: Mark Cranham/©cranhamphoto.com

Huvudloppet är också V4-kupongens första lopp och går klockan 16:35. Här hittar du startlistorna från första loppet och framåt och här är V4-kupongen. 

Startlistan till King George VI And Queen Elizabeth Qipco Stakes (Gr.1) ser ut så här: 

  1. Broome - Ryan L Moore
  2. Mishriff - James Doyle
  3. Pyledriver - P J McDonald
  4. Torquator Tasso - Rene Piechulek 
  5. Westover - Colin Keane
  6. Emily Upjohn - Lanfranco (“Frankie”) Dettori 

Översatt till skandinaviska handicaptal så är det som så att fem av sex når upp till talet 100. Det är bara 6 Emily Upjohn som inte når dit (99), men låt er inte luras av det. Hon var målfotoslagen tvåa i engelska Oaks (Gr.1) senast och är ett sto i stark utveckling. I sadeln, då som nu, legendaren “Frankie” Dettori. En av två treåringar i fältet. Den andra är 5 Westover som var trea i Epsom Derby (Gr.1) efter lite stopp på vägen. Den insatsen följdes upp av seger i det irländska derbyt  och hingsten efter självaste Frankel ser just nu ut att bli favorit. 

Globetrottern 2 Mishriff är ju i bara sin uppenbarelse en hjälte då han visar upp sig i olika delar av världen. Är högst rankad i fältet med ett Official Rating-tal (OR) på 125. Han har mycket på meritförteckningen och var tvåa här förra året. Vår vinnare på ren hårdhet och rutin. Formen är i antågande efter andraplatsen i Coral-Eclipse (Gr.1) på Sandown den 2 juli. Han sprang av lite sämre då och fick inte något bra lopp faktiskt. Det stökade och han satt fast för länge. När det väl blev fritt hade vinnaren Vadeni fått försprånget som krävdes för att stå emot hela vägen, men med fritt tidigare så tvekar inte vi på vem som skulle vunnit. 

Den tyske gästen 4 Torquator Tasso vann överraskande Prix de l'Arc de Triomphe (Gr.1) över aktuell distans förra året. Inte ofarlig och formen är god efter seger i Grosser Hansa-Preis (Gr.2) i Hamburg den 2 juli. Det här är dock något helt annat förstås.  

1 Broome kan givetvis skrälla om han får vara i fred och löpa på i täten. Kommer från en snygg seger i Hardwicke Stakes (Gr.2) på Ascot den 18 juni. Kom fyra av fem ifjol. Bara en stor fidus. Detsamma gäller 3 Pyledriver som inte kommer få det lätt trots att formen är bra. Var senast tvåa i Coronation Cup (Gr.1) på Epsom den 3 juni. 

Vi hade förstås önskat att få se Epsom Derby-vinnaren Desert Crown i startboxarna, men tyvärr blir det inte så. Inte heller fjolårsvinnaren Adayar, som vann med norskfödda William Buick ombord, kommer till start då tränaren drog tillbaka anmälan för ett litet tag sedan. Han är på väg tillbaka efter att avslutat förra säsongen mycket tveksamt när han som andrahandsfavorit i Prix de l'Arc de Triomphe tröttnade från ledningen och blev fyra. I Champion Stakes (Gr.1) var han klart slagen femma och sedan dess har han fått slicka såren. Här berättar Charlie Appleby om läget.  

Det strävsamma paret Appleby / Buick har mycket stora chanser att ro hem V4-2 med obesegrade tvååringen 4 Naval Power. Blir dock stor favorit trots att han inte har högst OR. Appleby har tagit hem motsvarande lopp två av de tre senaste åren. Det kan löna sig att gardera, men vem ska kunna utmana? Vi tror att 2 Finn's Charm kan bli närgången. 

Banprognosen är god till lätt., Lycka till med spelet och njut av stor sport!