Nyheter

King George - årets bästa lopp?

Publicerad
I dag klockan 16.35 smäller det. Det är dags för ett av Europas mest prestigefulla lopp - King George VI and Queen Elisabeth Stakes på Ascot. Årets upplaga innehåller enkom sex hästar, men vilka hästar. Årets bästa lopp? Ja, förmodligen...
trzdcbbjsurwrsslrhr
Ascot och King George - vad mer kan man begära? Foto: Juicestorm.com

Klassikern rids över 2.400 meter på Ascots magnifika gräsbana och förutom de drygt 6.3 miljoner kronor som tillfaller vinnaren skrivs hästen och dess “connections” in i historieböckerna för all framtid. Snitthandicappen i Gr1-loppet i svensk form ligger snubblande nära 100 - otroligt!

1: Broome. Hingst 7 år e. Australia. Aidan O´Brien - Wayne Lordan.

Solid stayer som vann Gr1 i Saint-Cloud senast. Startsnabb och lär dra upp tempot åt stallkamraten Love. Får svårt att vinna loppet.

2: Mishriff. Hingst 4 år e. Make Believe. John & Thady Gosden - David Eagan.

Elva starter, sex segrar och tjänat 150 miljoner kronor (får väl duga?)… Vann Saudi Cup, men imponerade ännu mer vid knapp seger i Sheema Classic på Meydan i Dubai. Låg på hårt i Coral-Eclipse på Sandown senast och vi var lite besvikna på marginalen upp till vinnaren St Mark´s Basilica. Aldrig vunnit Gr1 i hemlandet och det tror vi inte han gör den här gången heller.

3:  Love. Sto 4 år e. Galileo. Aidan O´Brien - Ryan Moore.

Supersto som vunnit sju gånger varav fem i Gr1. Vann två Oaks och 1000 Guineas i fjol - sedan grym vid seger i årsdebuten på Royal Ascot i år (efter 300 dagars vila). Lär vara vara framsatt med lopp i kroppen, men som klar favorit till ungefär 2.5 gånger pengarna finns inget värde (i vart fall för oss).

4: Wonderful Tonight. Sto 4 år e. Le Havre. David Menuisier - Oisin Murphy.

Slog Broome med knapp marginal i årsdebuten senast. Två starter på Ascot - två segrar. Trivs bäst på lite tyngre underlag och vi tror inte att visad form räcker till seger på snabbt underlag. Bonusinfo. Tränaren vann Stockholm Cup International (Gr3) med Thundering Blue 2018.

5: Adayar. Hingst 3 år e. Frankel. Charlie Appleby - William Buick.

Var förkrossande överlägsen i det engelska derbyt på Epsom efter fantomspurt - grym prestation och under ordentlig utveckling. Slog då Hurricane Lane med fem längder, men då ska man veta att denne trampade av sig en sko. Som treåring får sonen till Frankel kilon av sina äldre konkurrenter och det kan fälla avgörandet. William Buick upp i sadeln igen och vi tror på en toppinsats. 

6: Lone Eagle. Hingst 3 år e. Galileo. Martyn Meade - Frankie Dettori.

Superfin individ som sånär hemförde det irländska derbyt på The Curragh senast - detta efter en resa högt upp och spets från 600 kvar. Såg ut som en vinnare hela vägen, men fick ge sig mot Hurricane Lane med hals. Denne Hurricane Lane vann Grand Prix de Paris (Gr1) på övertygande sätt gången efter så formen från loppet på The Curragh är bekräftad med ackuratess. Får kilon som treåring och vår vinnare. Snabb bana inget minus!

Spelrekommendation:

Vinnarspel på Lone Eagle till odds kring sju gånger pengarna.

ATG arrangerar spel i en gemensam internationell pool så toton tål precis hur mycket som helst… Samma spelbolag bjuder även på V4-spel med start klockan 14.50 (detta i lokal pool).