Nyheter

Kieran McLaughlin avslutar sin magiska tränarkarriär

Publicerad
59-årige Kieran McLaughlin, med över 1500 vinnare på Amerikansk mark lämnar in sin tränarlicens i vår. Stoppa pressarna - vad är det som händer?
download-66_iD9mkm
Kieran McLaughlin lägger av som tränare Foto: Godolphin

Jo - den gode Kieran McLaughlin ska i stället bli agent åt jockey Luis Saez, den nyheten slog ned som en bomb för ett par timmar sedan.

– Jag har diskuterat detta med med hela min familj i ett par månader - beslutet har vuxit fram. Det är och har varit ett privilegium att träna för Maktoum-familjen i 26 år, men alla sagor har sitt slut, kommenterar championtränaren som bland annat sadlat ut Invasor som vinnare i Dubai World Cup 2007.

Det är ingen hemlighet att Kieran McLaughlin har haft problem med myndigheterna i New York beträffande brister i avtal med personal och en del övriga ekonomiska "abrovinker" med de reglerande myndigheterna satta att bevaka sporten i staten med samma namn.

– Jag får i vart fall fortsatt vara med i den sport jag älskar - nu i en annan roll, kommenterar den gudabenådade tränaren till Horse Racing Nation.

Bland Kieran McLaughlins stora antal legendariska vinnare nämner vi för utom Invasor, Belmont Stakes vinnaren Jazil, Met Mile vinnaren Frosted, Travers-vinnaren Alpha, samt Breeders Cup Dirt Mile vinnaren Tamarkuz.

Ett personligt minne av Kieran är från ett besök på hans träningsanläggning på Nad Al Sheeba 1997. När denne skrivare var på besök och fick se avkomman till superstoet Flanders skrittandes runt och imponerade stort, ställdes frågan om vad han tyckte om hästen.

– I just love the horse. If this one wins a group-race, it will not be worth it´s weight in gold - but in diamonds!