Nyheter

Kavalleriattack att vänta?

Publicerad
Zawawi Bro Park Vårsprint (L) har tolv hästar i boxarna och en riktig kavalleriattack är att vänta över upploppet. 200 000 kronor väntar på segraren vid mållinjen.
Ambiance_004
Ambiance är favorit till en ny storloppsseger på söndag Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

1 Sarookh (e.Speightstown) är en vindsanabb amerikanare i regi Jessica Long. Shane Karlsson är den som från sadeln fått uppdraget att reversera form med bland annat Riwaj från Lanwades Stud Jägersro Sprint (L). Sarookh är effektiv på gräset och var faktiskt inte långt efter senast om man räknar bort I Kirk som segrade med fem längder och inte är med idag.

2 Land’s End (e.Academy Award) var snäppet efter Sarookh senast. Han gillar dock gräset och var inte långt efter Ambiance i Bro Park Sprint Championship (L) i höstas. Martin Rodriguez har ett bra utgångsläge på den Francisco Castro tränade hingsten.

3 Brownie (e.Sunday Break) har länge tillhört den yppersta milereliten och segrat i de största löpningarna såsom Pramms (L), Marit Sveaas (L), och Nickes (L). Formen har tyvärr försvunnit på slutet och i förhoppning om en nytändning går man ner i distans och engagerar Jan-Erik Neuroth som rider i ett fint flyt för dagen. Bent Olsen tränar på Klampenborg.

4 Trickbag (e.Brilliant Speed) får nu Carlos Lopez i sadeln igen och det kan behövas om Trickbag skall kunna förbättra sig från fjolårets fjärdeplats, slagen med två längder. Trickbag var i Dubai i vintras och skaffade sig hårdhet och Susanne Berneklint har förhoppningar på sin adept.

5 Monza (e.Footstepsinthesand) har Manuel Martinez i sadeln och tränar gör Bent Olsen. Ifjol tjänade Monza över 400 000 kronor utan att segra och har en bit upp till de allra bästa. Formen slipades i en supersprint på Klampenborg, men årsdebuten skedde i Dubai.

6 Backcountry (e.Oasis Dream) har 14 segrar på 50 starter och tillhör fältets mest rutinerade hästar. Backcountry har hållt sitt formtal väl i bättre handikaper och Jacob Johansen red senast på favoritbanan Övrevoll. Backcountry har haft svårt när han gått upp i klass, men skam den som ger sig. Annette Stjernstrand tränar i Skara.

7 Shantou (e.Tertullian) är ett vindsnabbt sto som tränas av Cathrine Erichsen i Norge. Shantou är ofta hårt spelad och lika bra på grus som på gräs. I höstas segrade Shantou i Tjejkvällssprinten, men det här är betydligt tuffare och Dale Swift får göra det bästa av sitt livs andra ritt på Bro Parks gräsbana.

8 Visiteur du Pom (e.Binary File) har startsnabbhet som sitt signum. Anna Pilroth i sadeln rider favoriten i Svenskt Grand National dagen innan, men är annars mest känd för sina slätloppsmeriter. Tobias Hellgren tränar och stallet har toppform. Det är ändå en svår uppgift att starta med lika vikt mot den yppersta eliten.

9 Ousden House (e.Oasis Dream) är faktiskt den andra hästen tränad av Annette Stjernstrand i Skara och ägd av Nathalie Mortensen. Även Ousden House är efter topphingsten Oasis Dream och både bana och distans passar perfekt. Senast var man bara en längd efter Ambiance, men då fick man åtta kilo och idag är det lika vikt.

10 Ambiance (e.Camacho) tränas nu av Roy Arne Kvisla på Bro Park, den bana där Ambiance trivs bäst på. Ifjol blev det seger både här och i Bro Park Sprint Championship (L). Den startsnabbe valacken har Per-Anders Gråberg i sadeln och P-A red Ambiance till seger i årsdebuten på Göteborg Galopp. Läget kunde vara bättre, men kanske kan Ambiance få draghjälp framåt av Visiteur du Pom. Man ska komma ihåg att Ambiance segrat från sämre startspår än dagens med aktuella förutsättningar.

11 Riwaj (e.Firebreak) är årets stora utropstecken på sprintscenen. I april segrade Riwaj lätt, men diskades pga viktförlust för ryttaren. Det blev omedelbar revansch mot ett meriterat gäng, men då i en handikap. I hetluften på riktigt senast i Lanwades Stud Jägersro Sprint (L) var Riwaj lysande bakom omöjlige I Kirk. Elione Chaves rider och Francisco Castro tränar.

12 Captain America (e.Academy Award) visade lite form senast över 900 meter på Övrevoll. Captain America trivs ypperligt på Bro Park och har gått flera bra löpningar över bana och distans. Sandro Paiva rider och Annike Bye Hansen i Norge rider den här valacken som ägs och är uppfödd av tidigare jockeyn Espen Ski.