Nyheter

Karnevalen rullar vidare

Publicerad
Nya tävlingar på Meydan i Dubai och det är den sjätte dagen under "karnevalen". Inga skandinaviska hästar startar i dag, men det är toppklass på loppen så det är värt att följa tävlingarna förstås. ATG sänder, har svensk kommentator och ordnar med spel. Tävlingarna drog i gång klockan 15:00 och det är sju lopp på programmet. Höjdpunkterna kommer i det femte loppet som är Blue Point Sprint (Gr. 2) samt i det sjätte som är UAE 2000 Guineas (Gr. 3). De loppen är med på V4-spelet som vi har klurat en hel del på.
q2ssesdlalqf6bz0cod
Ascot Brass var duktig som fyra förra fredagen i Cape Verdi (Gr. 2). I dag blir det ingen start, men vi ser fram emot nya uppgifter för henne och de andra skandinaverna längre fram. Foto: Erika Rasmussen / Svensk Galopp

ATG har lagt upp alla startlistor som är öppna för spel. Man hittar också startlistorna här och det är en bra rekommendation att du som ska spela har bägge startlistorna uppe då den viktiga startboxlottningen samt OR-talet redovisas på den senare. Som vanligt ska man tänka på att startnumret inte är detsamma som startboxordningen på Meydan. Startboxen som gäller för respektive häst är numret i parentesen som hittas efter startnumret. OR står för “Official Rating” och är respektive hästs handicaptal (som inte är detsamma som det skandinaviska talet). Förutom V4-spelet kan du spela vinnare, plats och komb i alla åtta lopp. V4-spelet börjar denna dag, som nämnt i ingressen, i det fjärde loppet klockan 16:45. 

Gräsbanan rapporteras vara god och DT-banan är snabb så det är inga konstigheter direkt. 

V4-1 är en handicap över 2000 meter DT. Högst rankad är 1 Hypothetical, men han bär å andra sidan 62 kilo på ryggen. Måste ändå räknas här och får vårt tips. Vi garderar dock och det med 4 Lost Eden, 5 Withering, 6 White Wolf (knappt slagen av danska Good Fortune senast i regnet), 9 Franz Strauss samt rysarna 10 Rakeez, 2 Thegreatcollection och 3 Ajuste Fiscal. Det blir dyrt, men kan vara värt det. 

V4-2 är Grupp 2-loppet Blue Point Sprint över 1000 meter gräs och titelförsvaren 1 Lazuli och William Buick (Appleby tränar) är bästa hästen i fältet. Ekipaget har dragit spår ett och det är ingen höjdare faktiskt. Det är bättre att ha en yttre startbox över den här distansen. Han är bra nog att vinna ändå över sin favoritdistans och får bli A-häst. Stallkamraten 8 Man Of Promise är ett stort hot, men inte heller hans startspår är det bästa (box fem). Nej, här garderas med spårgynnade 11 Raasel, 10 Pontos, 2 Acclam Express och superskrällen 7 Logo Hunter. Vi är väl medvetna om att det högst sannolikt blir någon av de två Appleby-favoriterna som vinner, men vill man åt lite större pengar så…

I den tredje avdelningen, som är UAE 2000 Guineas (Gr. 3) över 1600 meter DT, så finns det förstås några outsiders, men de bortser vi ifrån och låser loppet på 6 Shirl's Bee (1/1) och vår A-häst 9 Tiger Nation (2/2, dock upp i distans nu). Vi tror ingen annan rår på dem även om man ska ha i åtanke att de är orutinerade. Tar man en tredje häst så streckas 8 Tall Boy med William Buick. 

Avslutningsavdelningen är inte så lättlöst heller. Loppet heter Business Bay Challenge (L) och går över den kluriga distansen 1400 meter på gräset. Tipset efter mycket tvekan till 4 I Am Superman som står trevligt till här, var duktig senast efter uppehåll och alltså har lopp i kroppen. Garderas med många hästar. I tur och ordning 5 Land Of Legends, 8 Modern News (tar bort tungbandet nu), 11 Spirit Of Light, 9 Rodabello och 10 Shining Blue

Vi föreslår ett reducerat system i dag (går enkelt att spela på atg.se) och det bygger på att 1 Lazuli är A-häst i V4-2 tillsammans med 9 Tiger Nation i V4-3. En av dessa två måste alltså vinna. Övriga hästar bakom de här två väljs som C-hästar. I de andra två avdelningarna sätts samtliga nämnda som B-hästar. Villkor blir då: 1 av 2 A-hästar, 2 av 2 B-hästar samt 0-1 C-hästar måste vinna. 

Känner man att det här är för dyrt så kan det ändå ge en del pengar att spika 1 Lazuli i V4-2 (trots läget) samt låsa V4-3 på två hästar och därefter garderar på i den första samt fjärde avdelningen så hamnar man på en systemkostnad om 168 kronor. Till omgångens luring utnämner vi 11 Spirit Of Light i V4-4. Förra veckans luring (Moqtarreb) segrade.  

Svensk Galopp ger en matnyttig guide till hela ”karnevalen” så att du inte missar något.