Nyheter

Kan Walvis Bay motsvara favorittrycket på V64?

Publicerad
Amatörtränare Karin Tedesund har två hästar till start på Jägersros V64-tävlingar på söndag och det betyder att "hela stallet" är ute och luftar sig. Vi tror hårt på vår tipsetta Walvis Bay och Karin låter uppåt.
– Han känns bra och ska kunna vinna det här loppet, informerar Tedesund.
Walvis_Bay_809
Glada miner efter Walvis Bays vinst i november Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Walvis Bay har gjort två starter för Karin Tedesund. I den första blev det en knapp förlust och gången efter blev det seger efter en hård slutstrid med Four Dragons.

Hur är läget med hästen inför starten på söndag (V64-2)?

Walvis Bay känns mycket bra i träningen inför detta. Jag är en ridhästmänniska i grunden och har en del egna teorier. Jag tömkör mycket och jobbar mycket med hästarnas humör. Det är en stor häst som definitivt kräver fäste för att fungera som bäst och det tror jag det blir på söndag som det ser ut. Jag har en duktig ryttarinna i sadeln och det känns också fint. Han känns bra och ska kunna vinna det här loppet, berättar Karin Tedesund.

Mr Naughty Boy (V64-5) kommer med två raka segrar. Kan har ta en tredje måntro?

Mr Naughty Boy har haft en del problem, men ser nu fin ut och verkar i ordning - känns stark. Jag är mycket nöjd med spåret. Han ska gå bakifrån och speeda till slut. Jag hoppas de vattnar banan ordentligt så han får fäste. Det är ett par bra emot så jag skulle vara nöjd med pengar i första hand, avslutar Karin Tedesund.