Nyheter

Kan Vanja Sandrups Marta skrälla i Margareta Wettermarks Minneslöpning?

Publicerad
Tre tvååriga debutanter, toppchans i Derby Consolation med Xcalibur samt två spännande outsiders på GS75-spelet. Tränare Vanja Sandrup kan mycket väl vinna två, tre lopp på söndagens Derbydag på Jägersro.
Marta_9209_7F0PyK
Marta - ett kul drag på GS75! Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi tar det från början. Dagens inledande lopp är för tvååriga hästar.. Du har vunnit de två tidigare tvååringsloppen på Jägersro i år. Kan det bli en tredje?

– Ja, jag tror det, inleder Vanja och fortsätter.

Powerhouse är en jättefin häst jag har stor tro på inför framtiden. Det är ett tufft lopp, men bland de tre kan han vara, säger Vanja Sandrup.

Archimedes Face kvalade helt okej och han har en fin stamtavla att “försvara”. Han blir bra på sikt, men jag tror inte att han vinner debuten - det här blev ett ruskigt bra lopp ska man veta, säger Vanja Sandrup.

Summer Snake är bäst av mina i loppet - i alla fall för dagen. Jag gillar honom skarpt och det finns massor av likheter mellan honom och sin bror Snake Lake. Han kvalade bra och ska ses med god vinstchans även om motståndet är tufft, säger Vanja Sandrup.

I Derby Consolation (lopp-3) blir din Xcalibur favorit. Läget där?

Xcalibur var ruskigt fin senast och han har tränat på med stora plus i kanten där efter. Distansen är hans bästa och han har tuffat till sig på sistone - fått mer självförtroende. Jag har stor tro på min häst och det känns som att han ska vinna det här, säger Vanja Sandrup.

Två hästar på GS75. Sunlight lär få det tufft i den tredje avdelningen?

Sunlight mår bra, men har ingen chans i det här gänget, säger Vanja Sandrup.

I Margareta Wettermarks Minneslöpning (GS75-4) tar du ut rejäla Marta. Hon har väl lite chans?

Marta har gjort det bra i år, men då ska man även veta att hennes prestationer har gjorts på Klampenborg och Bro Park - hon är klassen bättre på hemmabanan. Marta jobbar väldigt trevligt inför det här loppet och jag är nöjd med startspåret. Hon är en av de som kan vinna loppet, avslutar Vanja Sandrup.