Nyheter

Kan Point Boy spöa vår Jackpot-spik Buy And Sell?

Publicerad
Susanne Sivruo-Rosenqvist har tre hästar till start då Göteborg Galopp aviserar sin första tävlingsdag för året - detta med V64.spel och extrapengar i sexrättspotten.
– Point Boy kan vinna med minsta klaff, säger tränaren om sin adept som ställs mot vårt spikförslag Buy And Sell i den första V64-avdelningen.
Zewina_Zaid_119
Trea, tvåa och nu etta? Point Boy invändigt! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi tror stenhårt på Tobias Hellgrens Buy And Sell i V64-inledningen och spikar honom, men Susanne låter uppåt på sin Point Boy så möjligen är det så att vi inte sitter säkra….?

Hur är läget med Point Boy

Point Boy har suttit lite fast i mål i de två senaste starterna för att tala travspråk. Det glädjande är att hästen har tuffat till sig - tidigare skulle han aldrig ha vågat att kasta sig invändigt i luckor. Det här är första starten i Göteborg och gräs tror jag inte är någon direkt fördel. Distansen är den rätta och startspåret passar - jag vill se honom på speed. Point Boy kan vinna med minsta klaff, säger Susanne Sivrup-Rosenqvist.

I dagens inledande lopp tar du ut Spring Spark, en son till Joshua Tree. Hur ser du på uppgiften?

Spring Spark tränar på storstilat inför detta så formen är det inget fel på. Hon ska ha längre distans på sikt så jag tar det här loppet mest för att få en lämplig handicap: Vi får se hur det går, säger Susanne Sivrup-Rosenqvist.

Och sen är det dags för Eddie Shoestring (lopp 8) i sin andra start över häckar. Vad sägs?

Eddie Shoestring gör årsdebut och ser fin ut i träningen inför detta. Han står sju dagar i veckan, så är det - och jag tror han kommer hoppa okej. I fjol lärde han sig mer och mer i träningen över hinder så per idag verkar han tycka det här är kul. Det är debut för ryttarinnan över hinder och det här ser vi mest som ett test. Jag är nöjd om min häst får med dig lite pengar i första hand, säger Susanne Sivrup-Rosenqvist.