Nyheter

Kan Our Last Summer vinna utanför Norge?

Publicerad
Kan Our Last Summer spräcka den förhatliga nollan?
Niels_Petersen_100
Niels Petersen Foto: Stefan Olsson

Our Last Summer är ju en fantastisk häst, Årets häst i Norge 2018. Och det är i Norge han har varit bäst, han har vunnit åtta av sina 19 starter – men samtliga segrar är tagna på Øvrevoll. Så fort han lämnat hemmaplan har det slutat med förlust.

Senast han gästade Bro slutade det med en tredjeplats, fast det var förstås mot tuffast tänkbara motstånd i det Stockholm Cup som Thundering Blue vann.

Nu gör han ett nytt försök i Stockholm Stora och är givetvis en av favoriterna.

– Han ser fantastiskt fin ut och jag är mycket nöjd med honom, säger tränaren Niels Petersen. Jag tycker att han har en god vinstchans. Han utstrålar harmoni och det visar att han är i ordning.

Årsdebut?

– Det tänker jag inte så mycket på.

Sedan Niels fått stryka Spitzbergen och The Kid har han ytterligare se hästar till start på Bro.

– 1600 meter kan vara lite kort för Swan Black, men jag tror att det kommer att gå fort. Tar men många hästar ska min med på lappen.

– Wishformore är en väldigt bra häst som tog senaste löpet bra. Kanske är det lite kort [1600 meter], men det finns mycket kapacitet.

Vinstchans?

– Det tycker jag bestämt.

– Ramone gick ett helt godkänt löp i Göteborg och har gått framåt efter det. Lilla My såg också fin ut i Göteborg. Men vi går ut mot en storfavorit [Queen Rouge].

Niels avslutar sedan dagen med I See Fire och C’est la Vie.

– Det är inte så lätt att komma till Klampenborg och allt som allt var det väl okey, säger Niels om den senaste starten. Han går fram efter den insatsen. I See Fire har ”skuffet” varje gång på gräset, men han är bättre än sitt tal utan att få visa det.