Nyheter

Kan Mystic Town eller Dragon's Den vinna Dansk 2000 Guineas?

Publicerad
Brian Wilson sadlade ut Loveatfirstsight till vinst i onsdags på Jägersro och det kan bli fler vinster till stallet i helgen till stallet.
Mystic_Town_400
Tränare Brian Wilson har förhoppningar i Dansk 2000 Guineas Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I Dansk 2000 Guineas har Brian två startande Dragons` Den (e. Dragon Pulse) och Mystic Town (e. Medicean).

-Dragons´Den det fanns det förklaringar till den bleka insatsen i årsdebuten. Nu senast vann han på ett bra sätt. Jag brukar sällan gå ner från 1800 till 1600 meter som nu, men jag upplever inte att distansen ska vara något problem för Dragons´Den som var med där framme hela vägen senast. Jag tror han har chansen att blanda sig i det. 

Mystic Town tror jag är den bäste av mina. Han var lite för pigg senast, men jag tror att det berodde på att det var hans årsdebut. Han hade haft lite problem innan den starten och insatsen var bättre än väntat. Nu har han ett lopp i kroppen och har tränat på bra. Mystic Town ska fungera bra på distansen och jag hoppas att mina två ska kunna vara med och utmana om segern berättar en förhoppningsfull Brian Wilson.

I den andra avdelningen på V4 startar Brian Royal Zem som gjort det bra i år utan att få vinn kan det vara dags nu?

-Royal Zem brukar trivas bäst med högre vikt mot enklare motstånd. Lite tuffare emot nu, men det ska vara en riktigt bra chans. Royal Zem har uppskattat regnet som kommit, ju mjukare desto bättre för Royal Zem, Jag tror banan torkar upp lite tills imorgon, men det är en fin uppgift för honom avslutar Brian Wilson.