Nyheter

Kan han inte göra ett bra lopp nu, då har han inget i Voter att göra

Publicerad
Bent Olsen som inlett året lysande i Sverige med tre vinster på fyra starter är tydlig med sina tankar inför Red Cactus start imorgon.
Brownie_603
Brownie vinner med Oliver Wilson Jägersro 170523 Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Bent Olsen har två intressant hästar till start på V64 på söndag. Red Cactus (e. Hard Spun) är den första och han går ut i ett tufft gäng, han får bland annat möta Sir Churchill som varit före honom i mål vid båda tillfällena som Red Cactus och Sir Churchill mötts under förra året. Red Cactus ser ut att ha utvecklats en hel del över vintern och har gjort fantastiska avslutningar i Dubai i vinter. Red Cactus höjdes också tio kilo i handicap efter starterna i Dubai och har säkert en fördel mot övriga konkurrenter av att ha startat i år.

-Red Cactus ser fin ut för dagen, nu får han känna på banan, men det borde fungera bra. Att vi väljer att starta honom här över 1600 meter är för att vi närmast har siktet inställt mot Voterlöpning som är över 1730 meter. Jag tyckte det var en bra ide att starta honom över en liknande distans så vi får se att han klarar av att hänga med. Gör han inte ett bra lopp nu, då har han inget i Voter att göra. Han behöver inte vinna, men jag vill se honom göra en bra insats även om jag är säker på att han kommer att vara ännu bättre på längre distans säger Bent Olsen.

Brownie (e. Sunday Break) är hans andra starthäst på V64 och Brownie som vann Pramms Memorial 2017 siktar så klart mot Pramms i år igen.

-Oliver Wilson red Brownie häromdagen i ett jobb och han var nöjd med honom då. Jag tycker det verkar bra, men troligen kommer han att behöva loppet och jag ligger lite lågt för jag tror det blir svårt för Brownie att vinna direkt i årsdebuten avslutar Bent.