Nyheter

Kan det ha varit vinnaren av Diana som vi fick se?

Publicerad
Det var en väldigt imponerande vinnare i dagens första lopp på Bro Park. Ulf Byström o Stall Poulard HB ägda More Caviar med Jan-Erik Neuroth gick ifrån sina konkurrenter på klasshästens vis och det här var säkert inte sista gången som stoet i träning hos Lars Kelp vann lopp.
RP_ID0022130
Hingsten Brazen Beau hade sin första vinnare i Sverige på söndagen Foto: Edward Whitaker

Dagens första tvåårslopp såg väldigt spännande ut på förhand. Tränare Lars Kelp sadlade ut No Nay Never-avkomman Never Think Twice som såg riktigt läcker ut i sitt kval och More Caviar ett sto efter Brazen Beau som kvalade så sent som förra veckan. Det här är för övrigt den enda avkomman till Brazen Beau som just nu står på träningslistorna i Sverige.

Det blev en bra start för More Caviar medan favoriten Never Think Twice kom lite sämre iväg. Fyrahundra meter från mål så bad Jan-Erik Neuroth More Caviar som i det läget låg utvändigt om ledaren att öka farten. Brazen Beau stoet svarade direkt och stack ifrån, den enda som kunde följa något var stallkamraten Never Think Twice som förutom att hon inte var så snabb iväg hade en del problem att ta sig fram under loppets gång. Det här var hingsten Brazen Beaus första vinnare i Sverige.

-Det var ett väldigt fin och flott sto som galopperade väldigt lätt sa ridande Jan-Erik Neuroth efter loppet

Tränare Lars Kelp som sadlar ut vinnare varje vecka just nu var också mycket nöjd med resultatet.

-Det var väntat att det skulle gå bra. Den andra vinner nog om den prickar starten . Never Think Twice blev skadad efter sitt fina kval. Det handlar om två fina ston som kommer att bli mycket bra treåringar. De siktar bland annat på Dianalöpning nästa år berättade Lars Kelp efter loppet.