Nyheter

Kan Castros dyring torska... No, Nay, Never...

Publicerad
Det är inte så vanligt att tvååringar efter fadershingstar som kostar över en miljon kronor att betäcka med, dyker upp i banprogram i Sverige.

Men på onsdagen visar han upp sig på Jägersro:

Irish Prosecutor, den blåblodiga tvååringen som kostade 245 000 euro på auktion.
RP_NayNever_6TzTnb
No Nay Never och David Flores vinner Prix Morny (Grupp 1) i Deauville 2013. På onsdagen kan succéhingsten få en vinnare på Jägersro.

Coolmores avelshingst No Nay Never var en unghäsststjärna och kostar 100 000 euro att betäcka med, motsvarande nästan 1,1 miljoner kronor. Priset höjdes till 100 000 euro i år, från 25 000 euro efter att No Nay Nevers första startande tvååringar visat en osedvanlig talang.


Under onsdagen startar hans tvååring Irish Prosecutor, på Jägersro.
Det var i oktober som tränaren Francisco Castro och Filip Zwicky på Goffs Orby Sale ropade in hingsten (e. No Nay Never (USA) u. Apparel (IRE) / Cape Cross) för 245 000 euro.
Men Irish Prosecutor var hingstig i kvalet.
- Om han sköter sig nu på onsdagen vinner han lätt, lovar Castro.
Men de hingstiga tendenserna oroar.
- Om han inte kan sköta sig måste vi kastrera honom.
Även om Castro är övertygad om att en felfri Irish Prosecutor är ”stenklar” i V5-3 på Jägersro om han är fokuserad, vill han inte säga att det är stallets mest talangfulla ”juvenile”-
- Jag har bra tvååringar i stallet i år. Jag har till exempel Nocentsinkentucky (e. Goldencents) och dessutom Gulfstream Tiger (e. Elusive Quality) som har samma ägare som Irish Prosecutor, (JC Organization Aps) och som redan har vunnit lopp med fem längder .