Nyheter

Kahlil om fredagens starthästar

Publicerad
Kahlil De Burca sadlade ut hela 34 vinnare under innevarande år och tränade in dryga tre miljoner in till sina hästägare - en kanonsäsong så klart. Vi tror att irländaren kan få en toppstart på 2021 så vi slog en signal för att kolla dagsformen på fredagens starthästar.
gbuvnpvvaleik2ojsna
Wontgetfooledagen - en vinnare i årsdebuten?! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I tävlingsdagens andra lopp (V4-2) har du en spännande häst som gör första starten för dig - Animalinhereyes, som lär bli hårt spelad. Allt okej med henne?

Animalinhereyes är en trevligt härstammad individ som har tränat på fint inför detta. Distansen är dock i kortaste laget som det ser ut. Å andra sidan kan hon ju inte få en lättare start än den här - motståndet är ju inte av den värsta sorten precis. Ju tyngre underlag det blir, ju bättre är det för Animalinhereyes, säger Kahlil De Burca.

I V4-3 plockar du ut en intressant duo i form av Von Blucher och Augustus Caesar som vi tippar etta. Status där?

Von Blucher är jag nöjd med i träningen inför detta, men man ska veta att det är ett rejält steg upp i klass. Startspåret passar perfekt, men jag tycker det ser lite väl tufft ut, säger Kahlil De Burca.

Augustus Caesar är en häst jag verkligen gillar. Han tränar som han ska och jag tycker att han står ganska billigt inne med vikten. Han tål rätt tuffa upplägg och är en av de som kan vinna loppet, säger Kahlil De Burca.

Två nyblivna treåringar till start i V4-avslutningen. Kommentar tack?

Iva Chance blev det mesta fel för i debuten så den starten glömmer vi - tycker ändå att han gick ok. Dirtrack fungerar, men känslan är att distansen är i kortaste laget. Med klaff är Iva Chance en kul outsider, säger Kahlil De Burca.

One Nigh In Malmo imponerade inte i kvalet, men kan så klart bättre än så. Vi köpte henne på Breeze Up-auktion och kanske blev det lite väl tufft för henne så tätt inpå? Det är en fin typ som ska ha längre distans än den här så jag måste ligga lite lågt, säger Kahlil De Burca.

Vi väljer att spika Super D J i V5-3. Rätt eller fel?

Super D J var grym vid segern, men sämre senast då han gav upp enkelt från ledningen. Det här är ett enklare test och hästen har mått bra av en liten paus. Startspåret är inte det bästa, men han är snabb nog för att ta ledningen. Det är dock inget krav på spets - han går lika bra bakifrån. Lärlingen är duktig och jag tror på segerchans, säger Kahlil De Burca.

Vi tippar även Wontgetfooledagen (V5-4) etta. Ett korrekt beslut?

Wontgetfooledagen svarade för en toppinsats senast och jag var helnöjd med min häst - han har tränat på som han ska därefter. Startspåret blev inte det bästa så vi hoppas på bra tempo från början. Det är ett par gedigna hästar emot, men jag måste ändå vara lite optimistisk, avslutar Kahlil De Burca.