Nyheter

Kahlil De Burcas starthästar synas i sömmarna

Publicerad
Kahlil De Burca har en rad med segerchanser under eftermiddagen på Bro Park så vi tog ett snack med tränaren för att bringa klarhet. Vem hissas och vem dissas?
toaadhx4ie2pws8e0lc
Warwick Avenue - en vinnare igen? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

I den andra avdelningen på V4-spelet plockar du ut duon Just Call Me Ella och Capall som båda blir hårt betrodda på toton. Kommentar om dessa?

- Just Call Me Ella kommer från en familj som är bäst på sträckor mellan 1600 och 2000 meter. Det är en fin typ som gjorde det bra i första starten för mig och det rimliga är ju att hon är framsatt med loppet i kroppen. Hon står fint inne i loppet och startspåret är inget minus. Jag bestämmer vem som rider vem så det är inte så att Shane valt henne. Det här blir en bra fyraåring, men det ska så klart vara god segerchans även här, säger Kahlil De Burca.

- Capall svarade för en plusinsats i debuten och jag var helnöjd med henne.  Det finns fart och klass för seger, men jag oroar mig lite för att han stöter på mer rutinerade konkurrenter. Distansen passar och han står ju väldigt billigt inne i loppet. Bra vinstchans med Jacob Johansen som red honom trevligt senast, säger Kahlil De Burca.

- Felixia Sacc gör sin andra start i min regi. Hon kan en del, men ska ha längre distans på sikt. Startspåret är okey och den här gången sätter jag på sidoludd. Hon har en vass jockey i sadeln och jag hoppas på en placering bland de tre främsta, säger Kahlil De Burca.

I V4-3 har du Warwick Avenue till start. Säg något om honom?

- Warwick Avenue vann direkt i debuten för mig vilket såklart var trevligt. Det är en fin typ som är på väg uppåt i form och det ska bli spännande att se honom över den här distansen. För långt? Ja kanske… Han är en av de som kan vinna loppet, säger Kahlil De Burca.

I V4-epilogen gör trevligt härstammade Super D J första starten i din regi. Hur är det med honom?

- Super D J har varit borta länge och kan behöva loppet i kroppen. Formen från Tyskland är dock solid och han tränar mycket bra inför detta. Startspåret passar och jag blir inte förvånad om det blir vinst, säger Kahlil De Burca.

Ge oss en kommentar om Steccando i St Eriks Pris (V5-4, lopp 7)?

- Steccando gör debut över de fasta hindren och han hoppar verkligen bra. Han är i form och fin i pälsen. Viktläget är bra och visst måste jag tro på chans. Blir det mjuk bana försämras hans chanser rejält, säger Kahlil De Burca.

I tävlingsdagens avslutande lopp (V5-5, lopp 8) återkommer Wontgetfooledagen till hinderbanan efter sin “utflykt” till den släta diton i Norge senast. Vad säger du om uppgiften?

- Wontgetfooledagen är jag väldigt nöjd med för dagen och visst står han trevligt inne med vikten. Det ska vara toppchans på segern, men samtidigt vill jag berätta att han stryks om banan blir mjuk, avslutar Kahlil De Burca.