Nyheter

Kahlil De Burca om vårt singelstreck Rapidash samt övriga starthästar i Göteborg

Publicerad
Irländaren Kahlil De Burca skickar fem hästar till Göteborg i morgon (varav tre på V4-liret) och det låter allmänt uppåt. Bäst låter det glädjande nog på vårt singelstreck Rapidash i V4-epilogen.
– Målsättningen är att hon ska få "Black Type" på sikt och då måste hon väl vinna det här, kommenterar De Burca.
u0dfu89h97hf73l1auh
Klartecken från Kahlil! Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

I den inledande avdelningen på V4:an plockar du ut treåriga Harbour Watch-dottern Castashadow. Läget?

Castashadow är en rätt så trevlig typ som förbättrade sig rejält som knappt slagen fyra senast - hon är framsatt till det här loppet dessutom. Det här är rätt klass för min häst och jag bara måste tro på bra vinstchans, säger Kahlil De Burca.

Du trodde hårt på Vejovis (V4-3) i söndags, men vi var besvikna. Kommentar? 

Vejovis gjorde ett riktigt dåligt lopp senast - han kan såklart väldigt mycket bättre än så och vi bara glömmer den insatsen. Banan i Göteborg passar honom perfekt och han är dessutom billigt  inne med vikten. Jag tror på en mycket fin vinstchans med klaff på vägen, säger Kahlil De Burca.

Och vad säger du om vår spik på V4-spelet, Rapidash?

Rapidash hade en del trafikproblem senast, men avslutade riktigt vasst. Hon har tränat på positivt därefter och både startspår som distans är helt perfekta för henne. Målsättningen är att hon ska få "Black Type" på sikt och då måste hon väl vinna det här, funderar De Burca.

Early Voice (lopp 6) gör första starten i din regi. Hur ser du på uppgiften?

Early Voice är en häst jag gillar. Han tränar som han ska inför detta, men är tyvärr samtidigt väldigt omogen. På sikt tror jag att hästen kommer fungera bättre över de fasta hindren, men vi måste ju börja någonstans. Han kommer få ett snällt lopp, men jag blir inte förvånad om det räcker hela vägen - vi åker till Göteborg för att testa rejält, säger Kahlil De Burca.

Och i tävlingsdagens avslutande lopp (7) plockar du åter igen ut Steccando. Vad sägs?

Steccando är i ordning och nu testar vi med fasta blinkers för första gången i karriären. Formen är riktigt fin, men jag har den största respekt för en sån som Point Taken, avslutar Kahlil De Burca.