Nyheter

Kahlil De Burca om vår spik Rapidash och övriga starthästar på onsdag

Publicerad
Den Irländske tränaren Kahlil De Burca jagar säsongens 20 vinnare på svensk mark då Bro Park står som värd för lunchtävlingarna med V4-spel i fokus nu på onsdag. Vi på galopptips.se är "all in" på Rapidash i V4-2 och tränaren låter uppåt.
– Det är inte det värsta maidenloppet jag sett precis, konstaterar De Burca.
Last_of_the_Line_213
Last Of The Line - ny tvååringsvinnare från stall De Burca på onsdag? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi tar det i tur och ordning. I V4-2 har du två till start och vi spikar Rapidash utan att tveka. Rätt eller fel? Du har ju även Castashadow med i loppet?

Castashadow hamnade i trafikproblem i första starten för mig, men Shane tog hem honom fint och det ser ut att finnas en el i honom. Han kommer att vinna lopp och den här distansen passar ju bättre än senast. Det är inte det bästa maidenloppet jag sett precis, säger Kahlil De Burca.

Rapidash är ett riktigt fint sto som jag verkligen gillar - det finns massor av fart i henne. Distansen är inget som helt bekymmer för henne även om hon är efter Dark Angel. Rapidash är framsatt med loppet i kroppen och visst tror jag på en väldigt fin segerchans, säger Kahlil De Burca.

Mount Tahan (V4-3) står väldigt högt i handicap. Vad förväntar du dig i första starten på svensk mark?

Mount Tahan står inget vidare placerad den här gången och jag tror faktiskt att distansen är i längsta laget. Jag vill se en fin insats, men begär inget speciellt. Kan han få med sig lite pengar är jag nöjd, säger Kahlil De Burca.

Freya Lucy (lopp 5) gjorde det fint i debuten. Allt väl med henne?

Freya Lucy lärde sig mycket på debutloppet och hon ska vara framsatt till den här starten. Gräs är ett plus och 200 meter längre distans gynnar henne också. Det här är årets bästa lopp för tvååringar på Bro Park och jag har den största respekt för Chamori och Atlanta, men visst har jag tro och förväntningar, säger Kahlil De Burca.

Vad sägs om Vejovis i lopp sju?

Vejovis är felhandicappad så jag tror ingenting innan han är nere på typ formtal 60. Han har dessutom sina problem så jag väljer att ligga lågt, avslutar Kahlil De Burca.