Nyheter

Kahlil De Burca om söndagshästarna på Bro Park

Publicerad
Den Irländske tränaren Kahlil De Burca har fått en enormt bra start på årets säsong - detta med hela sjutton vinster, en siffra som endast slås av Lennart Reuterskiöld Jr. Vi ringde upp för att kolla läget med starthästarna på Bro Park i morgon.
Wontgetfooledagen_806
Tunnare kläder på Kahili i morgon? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Tre hästar på V64-spelet och två stycken tvååringar - det är stallets “bidrag” till morgondagens övningar på huvudstadsbanan.

Vi börjar med V64-djuren. Vad säger du om Rapidash (V64-3) som som gör första starten på svensk mark?

Rapidash är en trevligt härstammad treåring - mamman har vunnit Grupp-1. Jag är nöjd med henne och även om distansen är som den är tror jag den ska fungera. Vi börjar här och så får vi ser hur långt hon räcker, säger Kahlil De Burca.

Wontgetfooledagen (V64-5) hade en en fin vintersäsong. Hur ser det ut nu?

Wontgetfooledagen gör första starten på gräs i Sverige och det ser jag inte som något bekymmer - det ska bara vara ett plus. Det ska bli spännande att se hur formen från vintern fungerar nu på sommaren. Distansen är i kortaste laget så vi får hoppas på överpace. Det här är ett solitt lopp så jag är nöjd om han är bland de tre, säger Kahlil De Burca.

Von Blucher i V64-avslutningen då? Allt väl där?

Von Blucher är på väg åt rätt håll formmässigt - det finns lite kvar. Jag är nöjd med startspåret och loppet ser ut att bli överpacat. Det är nog en hygglig vinstchans, säger Kahlil De Burca.

Två till start i dagens inledande lopp för tvååringar. Hur ser du på uppgiften för dessa?

Enge Harzand var långt slagen i debuten, men där fick han en vid sväng också ska man veta. Det är rätt underlag, men framöver ska han nog ha längre distans. Han är mest med för att utbilda sig. Vi ligger lågt, säger Kahlil De Burca.

Last Of The Lane är ett riktigt fint sto som kvalade på positivt sätt. Jag är väldigt nöjd med henne inför debuten och hon kan nog vara ganska långt framme, avslutar Kahlil De Burca.