Nyheter

Kahlil De Burca om sina tvååringar i storloppen samt en riktig "klaring"

Publicerad
Sex hästar till start varav fem stycken "juveniles". Det är de hästar Kahlil De Burca har att sadla under morgondagens topptävlingar på Bro Park. Vi tror hårt på ett par av ungdomarna, men bäst segerchans från stallet är tydligen Vejovis i tävlingsdagens sista lopp?!
– Vejovis är min bästa chans för dagen, kommenterar Kahlil något överraskande.
es83ecykuybj5ezhrq0
Jonica (utvändigt) spurtar bäst av alla - bäst av Kahlils i morgon? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

I Amacitalöpning (V64-2) har du hela fyra hästar till start. En kommentar om samtliga tack?

Last Of The Line testar jag med blinkers för första gången - ett test. Hästen mår bra, men för mig är det här mer en medeldistansare på sikt. Mjuk bana skulle fungera, men jag undrar om hon är bra nog för att vinna det här, säger Kahlil De Burca.

Cups And Cakes är en häst jag verkligen gillar. Formen är som den ska och hon kan vinna det här, informerar Kahlil De Burca.

Freya Lucy är också i fin författning, men hon skulle missgynnas av mjuk bana. Om det fortsätter att regna kommer jag högst troligtvis att stryka henne, kommenterar Kahlil De Burca.

Jonica är förmodligen den bästa av mina fyra i loppet. Jag var nöjd med debutloppet och hon ska vara framsatt med detta i kroppen. En mjuk bana ska bara vara en fördel. Hon är riktigt vass på speed. Jag tror på chans, berättar Kahlil De Burca.

I SM för tvååringar (V64-4) tippar vi Who´s The Boss etta. Rätt eller fel?

Who´s The Boss hanterar en eventuellt mjuk bana. Formen är där jag vill ha den, men startspåret blev ju inte det bästa. Vi får försöka att droppa in honom i ryggar och gå på speed. Who´s The Boss är en av de som kan vinna loppet, säger Kahlil De Burca.

I tävlingsdagens sista lopp tar du ut Vejovis. Chans, eller…?

Vejovis är min klart bästa segerchans för dagen. Han förbättrar sig för var start och har en duktig ryttarinna i sadeln. Om det skulle bli en mjuk eller tung bana är det bara en stor fördel. Jag tycker att han är lite för lågt värderad av handicappern och måste vara stor optimist, avslutar Kahlil De Burca.