Nyheter

Kahlil De Burca om sina två starthästar på Jägersro

Publicerad
Kahlil de Burca är den tränare som har flest segrar i Sverige till dags dato. Han har 17 vinster i Sverige och en i Norge. Segerprocenten är respektingivande 24 procent. Nu reser Bro Park-tränaren ned med två hästar till Jägersro så vi ringde upp för att kolla av läget med dessa inför söndagen.
Freed_From_Desire_316
Kan Freed From Desire ta fjärde raka segern på söndag? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Du reser ner till Jägersro med två hästar. Vad säger du så här långt om årets säsong?

– Jag kan inte klaga. Det är en laginsats - jag har bra personal i stallet och hästarna har skött sig bra, berättar Kahlil De Burca. Stallformen är god överlag. Båda mina starthästar på Jägersro i morgon är i ordning och i transporten just nu. De känns väldigt fina i träning. Det här är de två hästar som jag tror kan passa bäst på Jägersros underlag av de jag har i mitt stall just nu, så jag är förhoppningsfull. Jag gör inte den här för “nöjes skull” utan jag tror att båda har chans att blanda sig i segerstriden. Skulle de fungera på banan, som jag hoppas och tror på, så öppnar sig fler möjligheter för framtiden, kommenterar, Kahlil De Burca.

I dagens första lopp debuterar du tvååriga det tvååriga stoet Freya Lucy som såg bra ut i sitt kval på Bro Park. Vad säger du om henne?

Freya Lucy är en fin typ. Det är dock alltid svårt när de gör sin första start och sin första resa. Hon tränar på bra och är en sprintertyp, ett riktigt snabbt sto helt enkelt.  Det är en helt annan typ av tvååring än de övriga som vi har i stallet. Fungerar hon bara på banan så ska hon ha en bra segerchans, konstaterar Kahlil De Burca.

I GS75-5 startar du Freed From Desire som kommer med tre raka segrar. Kan hon vinna igen?

Freed From Desire har väldigt bra form och hon har gått framåt för varje start. Jag har stor respekt för motståndarna som är mer vana vid underlaget än henne. Om loppet gått på gräs så hade jag varit mer säker på att bjuda de andra rejält motstånd. Nu är dock underlaget ett litet frågetecken för mig.. Skulle Freed From Desire fungera på banan så ska hon vara med i segerstriden, avslutar Kahlil De Burca