Nyheter

Kahlil De Burca om sina chanser på söndag

Publicerad
Bro Park-stationerade Kahlil De Burcas hästar tar för sig mer och mer i Skandinavien och på söndag gästar de Oslo och Övrevoll med fyra hästar, varav tre startar i Lanwades Stud Stakes (L). Vi har tagit ”tempen” på stallets chanser.
cqjl5ojtuutcuj4hgpj
Freed From Desire vid seger i Bloomers Vase (L) 2020. Kan hon vinna V64-4, Lanwades Stud Stakes (L), på söndag? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

När reser ni till Övrevoll från Bro Park?

–Vi kommer åka sent på kvällen, mellan klockan 21och 22, efter kvällsmaten. Då är vi framme lagom till deras frukost så att de får äta i lugn och ro och tid för att varva ner när vi kommer fram.

Du tar alltså ut Freed From Desire (2), Rapidash (4) och Sophie B (7) i V64-4 / V5-1, Lanwades Stud Stakes (L). Hur ser det ut för trion? 

Freed From Desire kommer in i loppet som en av de med bäst form på pappret. Hon har en bra ryttare ”ombord” (Oliver Wilson) och blinkers på. Hon har chans här, men det är ingen straffspark då det är ett väldigt öppet lopp. Hon har slagit Victoria Placa* och Ascot Brass förut. Efter det här går hon till Stockholm Cup. 

Rapidash gjorde ett bra lopp bakom Ramone på Göteborg Galopp förra året. Det här loppet har varit planen hela året. Vi gav henne ett lopp på dirttrack för att se om vi hade några andra valmöjligheter med henne, men det fungerade inte. Hon är en fint stammad individ efter en Gr1-placerad märr som är i bra form. Hon kan vara trea här.  

Sophie B är också välstammad och kommer gå till aveln efter säsongen som planen ser ut nu. Jag har alltid sagt att hon har massor med kapacitet, men är också temperamentsfull och svårtränad. Detta är en ”stor uppgift” för henne, men hon har förmåga att kunna gå med dessa hästar så får vi se vad hon kan ta på slutet. Det här loppet har varit planen för henne sedan hon gick bra bakom Prince Of Fjords på Göteborg Galopp. Jag kan se att hon är fyra eller femma här. 

Stallet har också häst i ”Norsk Derby 2021” (V4-4) i Enge Hazard (14). Kan han hävda sig?

Enge Hazard gick bra i 2000 Guineas på Övrevoll. Senast testade vi med tungband, men det fungerade inte. Han ”reste bra i loppet”, men det fanns inget kvar att ”speeda” med. Hans mål är S:t Leger och eventuellt får han senare åka och hålla på med hindersport i Storbritannien. Vi testar blinkers nu, men han får svårt här, avslutar Kahlil De Burca.

*Victoria Placa har blivit struken efter intervjuns genomförande.