Nyheter

Marc Stott tror på tredje raka tränarsegern i Jydsk Derby

Publicerad
Marc Stott har vunnit Jydsk Derby de senaste två åren med Ginmann respektive King David vid båda de tidigare vinsterna i har Oliver Wilson suttit i sadeln. I år sadlar Marc Stott ut tre hästar till start i Jydsk Derby på söndag. Favorit i loppet är Sir Churchill som Oliver Wilson rider. Sir Churchill står klart bäst till i loppet, men är oprövad på distansen.
Dark_Eagle_327
Marc Stott tror på bra vinstchans i Jydsk derby här är han med sin alltmer framgångsrika lillebror Kevin. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Många spelare och andra som följer loppen funderar så klart på vad man ska tänka på när det handlar om Aarhus bana?

-Det är en snabb bana med korta svängar. Jag tycker den är rättvis och inte så svår att rida. På distanser upp till 1500 är det viktigt att ha hittat en bra position in i första sväng berättar Marc Stott.

Marc Stott är mycket förhoppningsfull inför den Jydska derbydagen och tror på vinst i dagens huvudlopp.

-Sir Churchill (e. Elusive Quality) har jobbat på riktigt bra inför den här uppgiften och han har imponerat på mig i träningen. Han har fått ett lopp i kroppen nu och har gått framåt på det. Jag tror att Sir Churchill är vinnaren av Jydsk Derby. Skulle han göra det så bra som jag hoppas då är han ett allvarligt bud senare i år till Svenskt Derby. 

Gibson (e. Center Divider) kommer från seger i trial inför detta loppet. Vad tror du om hans möjligheter? 

-Gibson är en fin häst som gjort det bra så här långt. Jag tror att han kommer att gå ett riktigt bra lopp och han kan sluta som nummer två bakom Sir Churchill. Gibson är riktigt bra han har gått framåt mycket och även om vi främst siktar på Danskt Derby med honom tror jag han gör en riktigt bra insats.

Vad säger du om Stratego (e. Go Go Gadget) som har fin statistik på banan?

-Stratego är en ärlig kämpe som alltid gör sitt bästa. Han har utvecklats till i år. Distansen kan eventuellt vara lite i det längsta laget för Stratego och han kommer att få spara krafterna så får vi se hur bra han kan avsluta. 

Så här uttalar sig Marc Stott om stallets övriga starthästar.

I lopp 3 V5 avdelning 2 har Marc fyra stycken startande

Aperola (e. Appel Au Maitre) har klass och är i fin författning. Man ska tänka på att det handlar om årsdebut, men med lite tur så kan det räcka.

Lady Lee (e. Center Divider) har lopp i kroppen och har gått framåt. Jag tror hon är topp tre.

Stairwaytoheaven (e. Center Divider)  har bra kapacitet, men saknar rutin jämfört med sina konkurrenter.

Hongkong Yob (e. Frozen Power) har fin form och jag skulle inte vara förvånad om han överraskar här.

I det sjunde loppet V4 avdelning 4 startar Marc också fyra från stallet.

Eqqui Hill (e. Binary File) har inte visat något än och får svårt.

Lady Of The Canyon (e. Battle Of Marengo) är en spännande treåring, hon är sent utvecklad. Hon ska först och främst ut och lära sig, men jag hoppas hon kan vara något för Oaks senare på säsongen

Novicell (e. Center Divider) tror jag vinner. Hon var bra i årsdebuten och har gått framåt efter det. Hon har jobbat bra.

King's Tavern (e. Hallucinate) har tränat bra med mina bättre hästar i början på säsongen och jag har trott en hel del på honom, men han har varit en besvikelse. Han verkar inte kunna visa i lopp samma kapacitet som han visat i träning avslutar Marc Stott