Nyheter

Junior spelar "senior roll" på V64-spelet - som vanligt!

Publicerad
Äldste broder Reuterskiöld, Lennart Jr, har fått en grym start på årets säsong och precis ingenting tyder på att championtränaren skulle spela statistens roll i morgon på Jägersros V64-tävlingar - snarare tvärtom!
– Det ser bra ut - så är det, kommenterar Lennart Reuterskiöld Jr.
Gold_Tyranny_121
Bara vinner Gold Tyranny eller är det en favorit i fara? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Junior har fyra synnerligen intressanta hästar på V64-spelet och lika många intressanta djur utanför det stora streckspelet. Vi tog ett “surr” med Junior för att räta eventuella frågetecken till utropstecken.

Vi börjar i treårsloppet (V64-1), ett maiden över 1600 meter. Här tror vi stenhårt på Oyster Six som gjorde det fint i comebacken. Hur ser det ut efter det loppet?

Oyster Six är en stor och tung häst som borde vara framsatt med loppet i kroppen. Han behövde det där loppet och jag måste tro på toppchans från bra startspår, faktiskt min bästa chans för dagen, speciellt som han jobbar plusbetonat efteråt, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

I samma lopp har du Seven Nation Army - hur “ligger landet”…?

Seven Nation Army är mycket grön, men fart finns så det räcker och blir över. Han gjorde det fint som tvååring och lär vara vassare nu. Den här gången blir det sidoludd i stället för fasta blinkers - och den utrustningsändringen gör jag inte utan relevant anledning. Jag håller honom högt, men tror mer på Oyster Six då Seven Nation Army kan behöva loppet i kroppen, kommenterar Lennart Reuterskiöld Jr.

I Vårhandicappen (V64-4) sadlar du ut Arctic Waltz och Gold Tyranny. Den senare lär väl bli favorit, men det måste ges många kilon till den tidigare?

Arctic Waltz får ju sju kilo av Gold Tyranny och det är mycket ska man veta över den här distansen. Han har lopp i kroppen och nu sätter jag på fasta blinkers igen - han är dessutom gynnad av den långa distansen. Jag hoppas nu att Arctic Waltz visar sig duga bland de "stora grabbarna, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Gold Tyranny mår mycket bra och det här är en genomkörare inför Scandinavian Open. Han trivs verkligen på Jägersro och över distansen och kan såklart vinna det här trots högt viktläge, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Du har fyra hästar till start utanför V64-kupongen, samtliga treåringar. Vi börjar i lopp ett. Camaluna har årsdebuten avklarad.

Camaluna var jag lite besviken på i comebacken - har egentligen ingen förklaring till detta. Hon tränar på fint och bär nu lägre vikt vilket är ett plus. det måste vara bra vinstchans, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

I samma lopp har du även Mrs Iconapop. Status på den fronten?

Mrs Iconapop är en häst med kapacitet. Hon sprang sig trött i debuten - både kroppsligt som mentalt. Nu sätter jag på fasta blinkers vilket jag tror ska fungera bra. Mrs Iconapop är fortsatt lite grön och oerfaren, men med debutloppet i kroppen tror jag på förbättrade takter. Hon har definitivt chans att vinna det här, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

I dagens avslutande lopp (8) har du även där två till start. Vi börjar med Tille In Action - allt väl?

Tille In Action är på rätt väg, men han har fortsatt lite vinterpäls att tappa. Det är en jättefin häst som ska vara gynnad av den längre distansen - hoppas att han är en Derbyhäst. Han får några kilo av Silver Dash och det kan fälla avgörandet. Jag tror på honom, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Och så avslutar vi med Harry?

Harry har mycket nerver, men är en fin häst som avslutade helt okej lite i skymundan i årsdebuten - han bör vara förbättrad nu. Distansen ser jag bara som en fördel och att det är ett litet startfält gynnar honom kraftigt. Det kan gå, avslutar Lennart Reutersskiöld Jr.