Nyheter

Junior om sina 19 starthästar på Oaksdagen nu på söndag

Publicerad
Lennart Reuterskiöld Jr hade 25 starthästar på Derbydagen och nu på Oaksdagen ska hela 19 stycken fullblod sadlas ut till start - imponerande! Vi tog ett snack med Lennart för att reda ut begreppen.
Wolfof_Vancouver_078
Wolfof Vancouver - lika bra vinstchans som Yoker? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi tar det från början. Vad säger du om Hot Chocolate i V64-1?

Hot Chocolate gynnas av att gå ned i distans. På Jägersro har hon problem med två kurvor. Formen är väldigt fin och startspåret utmärkt. Hon är en av de som kan vinna loppet, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

I V64-2 har du fyra av åtta startande hästar. Säg något om dessa?

Stormy Ocean har inte fått till det i sina två senaste starter - vi glömmer dessa. Distansen är i längsta laget, men jag är nöjd med viktläget och lärlingslättnaden. En outsider, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

All Run var riktigt fin vid segern senast och har kommit ur loppet på bästa sätt. Han är fortsatt på väg uppåt och det här ser ut som en bra vinstchans, kommenterar Lennart Reuterskiöld Jr.

Leo The Lion var klart förbättrad senast vilket känns glädjande. Distansen är dock kanske i längsta laget. Löpningsförloppet avgör, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Orb Craft kan bättre än vad han visade senast. Han hamnade långt bak så den starten är bara att glömma. Distansen passar och ryttaren känner hästen väl. Pass upp, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Sen är det dags för Oaks (V64-3). Två hästar till start och båda har väl toppchans?

Havana Red var grymt fin i Derby Consolation - hon kom hem med krafter i behåll och har tagit loppet på bästa sätt. Det som är bra med henne är att hon förutom att vara stark dessutom är ordentligt speedig. Om Jacob rider henne lika bra som senast ska det vara fin segerchans, konstaterar Lennart Reuterskiöld Jr.

Marieappel gjorde det fint som femma i Derbyt och formen är fortsatt god. Hon har massor av kvalitet och kan definitivt vinna det här, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Sen har du fem av nio startande i Hurricane (V64-4). Vi tror stenhårt på Yoker och spikar honom. Vad säger du?

Yoker var enormt bra som tvåa i Derbyt senast - riktigt irriterande att torska loppet efter en sån prestation. Han är fortsatt i väldigt bra form och upp i distans ska inte vara något problem. Jag tror att han vinner loppet, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Tille In Action gjorde det fint som sjua i Derbyt - jag var nöjd. Han gillar distansen och ska smygas med så länge det går, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Harry mår också väldigt bra för dagen och den längre distansen ska ju bara vara en fördel. Jag tror att Harry kan vara tvåa, trea, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Oyster Six känns okej, men får det tufft. Jag hoppas på en liten slant, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Sel Sea kom lite på mellanhand i Derbyt senast, men avslutade vasst. Han är oexponerad och går framåt i varenda start. Jag gillar Sel Sea som också är med väldigt långt framme, berättar Lennart Reuterskiöld Jr.

Sen har du fyra av tolv hästar i Altamira (V64-5) - den korta varianten av Oaks. Kommentar tack?

Dane Bell mår bra, men distansen är i längsta laget. Får hon pengar är jag nöjd, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Serenity Bloom blev det bara fel för senast. Hon fick vida spår och som inte det var nog inkom hon med näsblod. Hon känns fin och fräsch i träningen inför detta och jag förväntar mig en mycket fin insats. Klart att hon kan vinna, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Hot Bagatelle visade fin uppfattning senast efter att ha fått en drömresa av Jacob. Det som var extra glädjande var att hon tog fatt i grejerna ordentligt den sista biten. Distansen är den rätta och vinstchansen god, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Camaluna gjorde det bra lite sådär i skymundan i det korta Derbyt senast - jag var mycket nöjd. Nu är distansen i längsta laget så vi får vara nöjda om det blir en slant hem, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Tvåårige Wolfof Vancouver ser ut att vara något alldeles extra. Vad tror du om hans chanser i Lambada Cup (lopp 8)?

Wolfof Vancouver är en häst jag verkligen gillar. Det finns massor av klass i honom. Jag var nöjd med vad han gjorde i debuten och hästen ska vara rejält framsatt till detta. Jag tror det är en toppchans på segern, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

I lopp 9 har du två till start - handicap nu. Vad säger du?

Green Backspin kom till mig i maj och i debuten i min regi gick hon väl okej i ett ganska blekt lopp. Hon tog det loppet väl och viktläget känns väl bra. Jag vill dock se lite mer av henne innan jag sticker ut hakan, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Mountain gjorde det väldigt bra i sprintloppet på Derbydagen och formen är fortsatt fin efteråt. Hon har inte vunnit i år, men nu ser det ut att kunna vara dags trots att det är en handicap och stora viktskillnader, avslutar Lennart Reuterskiöld Jr.