Nyheter

"Junior": "Än så länge har han gjort precis allt rätt"

Publicerad
Auenfürst, är det favoriten till Svenskt Derby 2020? Det strålar klass om 2-åringen och än så länge finns det inte något negativt om Mr Ascots stora talang.
Auenfurst_6064_nT0oh0
Auenfürst. Snygg och snabb. Foto: Stefan Olsson

Efter två starter är Mr Ascots mörkbruna snygging obesegrad och han visar olika delar av sitt register varje gång.

– Idag visade han att det finns speed också, det är en bra egenskap, sa tränaren Lennart Reuterskiöld Jr sedan Auenfürst svarat Xcalibur i en riktigt snabb avslutning.

Vi på Galopptips har skrivit om Auenfürst tidigare, men efter uppvisningen i karriärens andra start måste han få några rader till.

– Allt har gått på räls så här långt. Inga veterinärbesök och så’nt, det brukar oftast betyda att hästen tål den tuffa träningen som 3-åring.

Auenfürst är inte vässad på något sätt utan ”Junior” sa direkt att det är nästa sommar som han ska vara på topp. Nu handlar det mer om utbildning i tävlingssammanhang.

Det är ju inte någon hemlighet att Mr Ascot (idag med Finn Blichfeldt som företrädare) länge jagat en Derbyseger. Trots massor av topphästar sedan starten i mitten av 1950–talet har Mr Ascot aldrig vunnit ett Derby.

Nu finns det en talang som är både snygg och bra, men det är långt kvar till Svenskt Derby i mitten av juli nästa år.

– Han har givetvis mycket kvar att lära av allt som kan hända, men än så länge har han gjort precis allt rätt.

Det k a n bli en start till i år, men det är inte riktigt bestämt ännu. Auenfürst står kvar i Skånelandlöpning.

– Det känns som det är långt bort. Hästarna kan sätta vinterpäls, tappa form och det kan bli dåligt väder och svåra banor. Vi får helt enkelt suga på dem, men han får stå kvar i alla fall.

Så vi kan kanske få njuta av Derbyfavoriten(?) ytterligare en gång i höst.