Nyheter

Julian McLarens Manassas fäller Espen?

Publicerad
Tja, det kanske han gör då hästen till skillnad mot Espen Hill har ett nyttigt lopp i kroppen samt bär hela åtta kilo mindre på ryggen. Vi tog ett snack med "Julle" som låter uppåt.
iat7wcqhbans2ew6ubu
Manassas tillbaka i vinnarcirkeln? Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Du har fem starthästar på Bro Park nu på söndag och om du frågar oss ser det ganska bra ut. Vad säger du själv?

Imaddictedtoyou (lopp 1) har bra fart, men är inte riktigt klar mentalt. Jag gillar honom, men det här är mest ett led i utbildningen, kommenterar Julian McLaren.

Fyraåriga fuxstoet Baby I´m Burnin aviserar årsdebut i V64-2. Läget där?

Baby I´m Burnin är en fin häst som jag har rätt höga krav på, men att hon skulle vinna direkt i årsdebuten känns tufft. Hon är dock gynnad av underlaget, trivs på distansen och drog ett bra startspår. Platschans med klaff, funderar Julian McLaren.

I samma lopp har du även Tatum. Säg något?

Tatum gjorde det bra i årsdebuten på Övrevoll, men var lite sämre nu senast - det var inte det rätta trycket i honom. Om han går som han ska kan han vara ganska långt framme då jag tror att banan kommer passa honom bättre nu på söndag än senast, informerar Julian McLaren.

Och sen då? Manassas mot Espen Hill och ett par till kompetenta motståndare - kommentar tack!

Manassas avslutade storstilat i Norge senast och borde vara framsatt till den här starten. Han trivs på Bro Parks gräsbana och över distansen - det mindre startfältet är också en positiv faktor. Det är ett par bra emot, men viktläget på min häst känns hanterbart. Jag tror på en fin insats, men hur långt det räcker är svårt att säga, kommenterar Julian McLaren.

I det avslutande loppet (8) debuterar du treårige Just Me som kvalade trevligt. Säg något om honom?

Just Me ser ut lite som sin pappa Juniper Tree, men är inte lika stor precis… Det är en trevlig typ som lär bli bra på sikt. Att tro på seger i debuten är dock inte realistiskt så får vi med oss en slant är jag nöjd, avslutar Julian McLaren.