Nyheter

Julian McLaren om sina två hästar i Bobbie Killicks samt...

Publicerad
Julan McLaren sadlar ut två synnerligen intressanta hästar på söndag - detta i den fina handicappen Bobbie Killicks Minneslöpning över 1600 meter på gräsbanan.
– Det ser bra ut för båda, men Manassas är den med bäst chans, kommenterar Julian.
Manassas_809
Glada ägare, en uppfödare, häst jockey och tränare... Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Ja, vad säger du om Mr Kygo och Manassas (V64-2)? Vi tycker det ser bra ut. Vad tycker du?

Mr Kygo fick en fin resa senast, med det var inte det rätta trycket i honom till slut. Han mår bra och kan bättre. Mr Kygo har vunnit på gräs tidigare så det är inget bekymmer. Startspåret är perfekt och viktläget bra, även om det är ett kilos övervikt. Det är ett jämnt och bra lopp, men jag blir inte förvånad om Mr Kygo räcker en bit, säger Julian McLaren.

Manassas var inte så hårt tagen inför årsdebuten senast, men han gick väldigt bra och är säkerligen strået vassare till den här starten. Startspåret spelar ingen större roll då han ska gå på speed och förutsättningarna är utmärkta. Det här är min bästa segerchans på dagen, säger Julian McLaren.

I dagens inledande lopp (1) sadlar du ut två treåriga ston på väg uppåt. Läget där?

In Vero We Trust är en häst jag verkligen gillar. Hon var grym i debuten och jag tycker hon var lika bra i andra starten - det gick väldigt fort till slut och hon fick inte slag på ledaren. Nu är det första gången på gräs vilket hon tränade på för första gången idag (torsdag, reds. anm.) och det såg mycket trevligt ut. Distansen ska inte vara något problem, men på sikt tror jag att hon ska ha längre. Det är ett rätt jämnt lopp, men visst har jag förhoppningar, informerar Julan McLaren.

Baby I´m Burnin avslutade vasst i första starten på gräs senast efter en del strul på vägen. Hon är på väg åt rätt håll och 1600 meter på gräset känns som “hennes” förutsättningar. Hon är inte så tokig och som det känns kan hon säkerligen vara bland de tre, fyra främsta, avslutar Julian McLaren.