Nyheter

Julian McLaren om sina hästar på Bro Park på söndag

Julian McLaren sadlar ut fem hästar på Bro Park nu på söndag och vi tog ett allvarligt snack med "Julle" om deras eventuella segerchanser.
– Jag tycker att åtminstone fyra av mina fem hästar ska ses med lite chans, informerar unge herr McLaren.
The_Gurka_1855
Julian McLaren, The Gurka, Janetzky och Giovanni Neri Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

I Kapplöpningssällskapets Stora Pris (V64-3) tar du ut fuxige Manassas. Status?

Manassas har två lopp i kroppen och gått bra båda gångerna, men samtidigt droppat i handicap - tackar! Han var sjuk i det här loppet i fjol så jag hoppas på revansch. Distansen fungerar utmärkt och formen är kraftigt uppåtgående. Manassas är en av få hästar i loppet so kan vinna, informerar Julian McLaren.

Två hästar till start i Silverhandicappen. Vi har bäst känsla för Mr Kygo, men The Gurka var ju fin vid segern senast. Läget med dessa två?

The Gurka mår fint, men är svårmatchad - nästa bra lopp för honom kommer i oktober… Gräset är en nackdel så jag skulle vara nöjd med en slant, säger Julian McLaren.

Mr Kygo kommer trivas över distansen - på den här sträckan blir det inte så hetsigt ridet. Han mår verkligen bra för dagen och har inga bekymmer med gräset, snarare tvärt om. Jag tycker att Mr Kygo ska ses som en outsider, säger Julian McLaren.

Du har även två till start i maidenlöpningen (lopp 8). Baby I´m Burnin lär bli klar favorit. Hur verkar det?

Baby I´m Burnin tog förra loppet på bästa sätt och hon är ytterligare framsatt till det här. Hon fick dock ett helt iskallt startspår och distansen kan vara 200 meter för kort. Normalt sett hade jag trott på toppchans, men med ovanstående två parametrar i beräkning skulle jag vara nöjd om hon var bland de tre främsta, säger Julian McLaren.

Tatum svarade för en plusinsats senast och jag kan inte påstå att jag var förvånad. Formen är mycket bra och jag skulle inte bli förvånad om hon vann det här. Då måste det dock klaffa med löpningsförloppet, avslutar Julian McLaren.