Nyheter

Julian McLaren om året som gått

Publicerad
Julian McLaren vann sitt första storlopp som tränare med Mr Kygo som reds till seger av Andreas Tapia-Dalbark i Mischa Kahns Minneslöpning. Galopptips har hört efter med McLaren om hans 2019.
Mr_Kygo_89
Mr Kygo efter segern i Mischa Kahns Minneslöpning Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Hur tycker du att din säsong 2019 har varit?

 -Det är min bästa säsong hittills och det har blivit fler segrar än tidigare år. Min segerprocent känns väldigt bra och den är hög när jag jämför med övriga tränare på Bro Park. Det har varit väldigt mycket uppåt under året och jag är stolt över att allt har fungerat så bra hela säsongen, då jag inte har haft så många starthästar. Det blev seger i Turf Mile finalen med Manassas (e. Eishin Dunkirk) och framförallt så kändes segern med Mr Kygo (e. Hallucinate)  i Mischa Kahns Minneslöpning lite speciell. Det var min första storloppsseger.

Du har både Mr Kygo och The Gurka (e. Swing That Cat) som har vunnit fyra lopp var under året.

-Jag är väldigt nöjd med min matchning, både Mr Kygo och The Gurka har gjort det bra under året. Allt har fungerat, även om man så klart alltid har något lopp som man önskar att det blivit annorlunda i, men så är det. 

Hur ser det ut i stallet inför nästa år?

-Det ser bra ut. Det finns en del intressanta blivande 3-åringar som jag hoppas på och sedan har jag fått in 3 stycken som blir två nästa år som är igång och ligger bra på det. Jag hoppas så klart en hel del på Mr Kygo och Manassas också nästa år. 

Är det några speciella hästar som du tycker man ska se upp med från ditt stall nästa år?

-Manassas kan man aldrig släppa. Han är unik och har ett väldigt speciellt sätt att tävla på. Det känns som han haft lite av ett mellanår, då han bland annat var drabbad av en halsinfektion mitt i sommaren och var sjuk i kapps. Jag hoppas att han kan fortsätta att utvecklas nästa år. 

Mr Kygo tycker jag känns superintressant inför nästa säsong. Han gör allt så enkelt utan att det är besvärligt. Det är lite av en joker som aldrig kan räknas bort. Kapacitetsmässigt är han väldigt allround. Han kan vinna på alla underlag och distanser från 1600 och upp mot 2400 meter. Mr Kygo har ett hjärta av guld och en härlig tävlingsgnista. Det är inte många som kan leverera en sådan avslutning som han gjorde i Mischa Kahns Minneslöpning. Mr Kygo har inga direkta förutbestämda mål nästa år utan får starta på i passande lopp så får vi se senare på säsongen. 

En som jag är väldigt spänd på inför nästa år är Baby I'm Burnin som är efter Olympic Glory. Jag tror och hoppas att hon blir den första avkomman till Squander som vinner lopp. Hon kan bättre än debuten då hon bara var ute efter att få rutin inför framtiden. Hon har kvaliteter för att bli riktigt bra och jag har i första hand siktet inställt på 1000 Guineas med henne. 

En annan fin blivande treåring som kan vara värd att bevaka är en odöpt avkomma till Anodin som jag tror en del på. Förhoppningsvis så finns hon med i startfältet till Oaks nästa år. 

Vad heter stallets första vinnare 2020?

-The Gurka, han ska ut och tävla nu i vinter. Han blir aldrig trött och håller en väldigt jämn nivå hela tiden. Det är en häst som vill tävla och han brukar visa det genom att vara väldigt pigg när man kommer till ledvolten. Förhoppningsvis så tar The Gurka min första seger i januari,  avslutar en förhoppningsfull Julian McLaren