Nyheter

Derbyt både skapar och uppfyller drömmar

Publicerad
På söndag rids Svenskt Derby för 102 gången. Loppet har aldrig någonsin vunnits av en kvinnlig ryttare och nu har Josefin Landgren chansen. Hon är den enda kvinnliga ryttaren i fältet, en av femton jockeys som har chansen att skriva in sig i historieböckerna. För Josefin Landgren är det mer än så, bara att få rida i derbyt är en dröm som går i uppfyllelse och hon tror sig ha en möjlighet att kunna bli historisk. Hästen hon ska rida heter Joker Face och ägs av Stall Silvio AB och tränas av Paul Fitzsimons på Jägersro.
Landgren_9247_
Josefin Landgren rider sitt första derby på söndag Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Du ska rida i ditt första derby hur känns det?

-Det känns helt ofattbart. det är så himla roligt. Jag är så taggad inför uppgiften och verkligen så glad över att jag får chansen. Det går inte riktigt att beskriva. Det är en dröm som gått i uppfyllelse för mig berättar Josefin Landgren.

När fick du reda på att du skulle få chansen på Joker Face (e. Hallucinate)? 

-Paul nämnde att möjligheten fanns för en vecka sedan. Det kom som en chock for mig, jag blev glatt överraskad. Känns otroligt spännande och inspirerande, det känns så häftigt konstaterar Josefin 

Du känner Joker Face väl.

-Jag har ridit honom i många jobb. Han är väldigt fin och okomplicerad att rida. 

Joker Face var en av de bästa tvååringarna förra året, i år har han inte helt visat samma form. Att Joker Face har kapacitet det vet vi, vad tror du om möjligheterna för dig och Joker Face ?

-Om allt klaffar på vägen och han visar sig från sin bästa sida då är det definitivt ingen omöjlighet att jag är först i mål i Svenskt Derby konstaterar Josefin Landgren.  Jag tror alltid på chans när jag ska ut i lopp och inget lopp är ridet och klart innan mållinjen är passerad fortsätter Josefin.

Du kan bli den första kvinnliga ryttaren att vinna Svenskt Derby funderar man över det?

-Jag försöker att inte fundera på just det, men vet ju så klart att det är så. Jag fokuserar på att jag ska ut och rida ett derby. Jag ska göra allt vad jag kan för att det ska bli så bra som möjligt i loppet. Sedan så tar vi det därifrån efter loppet. Det känns så kul att bara få chansen avslutar en otroligt taggad Josefin Landgren