Nyheter

Jockeyklubbens Auktionslöpning – fullt fällt och ovisst på förhand

Publicerad
Jockeyklubbens Auktionslöpning 2021 har samlat ett fullt fält förhoppningsfulla tvååringar i kamp om totalt 800 000 kronor. Hela 10 av fältets 15 startande är ston! Alla utom Madeleine Smiths duo tränas på Bro Park och Patrick Wahl sadlar ut 6 hästar.
hitqt6g3obukavswonf
Sandstorm Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

1 Sandstorm tog en imponerande debutseger och tillhörde sedan de betrodda i Breeders’ Trophy Juvenile. Dyringen verkar trivas på gräset och distansen är den enda valacken känner till än så länge. Utgångsläget går inte att klaga på och här slipper Sandstorm Semper Fi.

2 Rough Boy har bara gjort en start och var då duktig som tvåa. Han var fem längder efter segraren Malik Alfakinj som startar i Vinterfavoriternas Pris och bedöms kunna 72. Det behövs en hel del utveckling från debuten för att Rough Boy ska göra sig gällande, men visst lär vi få se att han har gått framåt idag.

3 Saigon har gjort tre starter, alla på hemmabanans gräs. Hingsten har varit nära seger varje gång och verkar trivas med förutsättningarna. Det här är helt klart en häst som snart blir av med maidentiteln och det kan mycket väl hända redan här.

4 Mahalia debuterade i ett tufft SM och var då inte slagen med mer än 5,5 längder. Man gick upp i distans efter det vilket man förstår då det finns styrka i stammen. Med tanke på hur bra hon gick i SM blir det spännande att se henne över dagens 1400 meter.

5 Strawberry var tvåa i debuten som skedde över bana och distans. Nu stärker man upp med Elione Chaves i sadeln vilket känns spännande.

6 Tough Love har stött på goda hästar som Thunderboy och Röde Baronen i sina två starter och varit slagen med 8 respektive 12 längder. Det har varit på dirttrack. Nu är det gräs som gäller vilket kanske passar bra med Academy Award som morfar.

7 Kimono. Efter en fin debut bakom Sandstorm och Saigon skickades Kimono ut i Breeders och var långt slagen. Man sätter på sidoludd i hopp om förbättring och det behövs om man ska vara med i striden här.

8 Bearwinner har inte visat mycket i sina två starter, men förhoppningarna om förbättring lever förstås. Modern var ett duktigt sto som på sin tid slogs mot hästar som Ellicat, Puggy och Novasky. Bearwinners syster Bearfoot segrade i Oaks och är som bäst över 2400 meter dirttrack.

9 Smooth Operator. Det här är ett halvsyskon till Patrick Wahls stjärnsto Silent Night. Hon inledde karriären med en andraplats och har sedan varit tvåa, endast slagen nos i SM. I Breeders var hon mycket bra som trea och hon har redan tjänat över 200 000 till sina ägare.

10 April Song. Det är samma ägare som till stallkamraten Smooth Operator och Patrick Wahl betalade lika mycket för de båda så man kan lita på att de båda stona jämförs en hel del. April Song är inte lika tidig, men med debuten avklarad väntar vi oss att det stjärnstammade stoet går framåt.

11 Bearium tillhör en flott syskonskara med namn som Bear Wells, Bearhunter och Cash som alla tjänat fina pengar. Modern Premier var en mycket god sprinter. Efter sin maidenseger blev Bearium femma i Amacita och andraplatsen i Breeders’ inbringade hela 200 000 kronor. Skall man klaga på något är det på ägarfärgerna.

12 Muraki är fortfarande maiden efter fem starter, men två tredjeplatser har det blivit. Muraki är ett syskon till Muteki som segrade i St Leger och var en mycket god stayer. 

13 Castellanza stötte på Bearium i debuten och var senast ute mot Malik Alfaykinj. Shane Karlsson sitter åter upp i sadeln på Castellanza som säkert är framsatt till den här starten.

14 Uppuppandaway är fortfarande maiden, men visade fin fart som fyra i SM. I Breeders var hon slagen med över 10 längder. Modern Easy Way var en tidig unghäststjärna som förvånade med att vara både snabb och stark.

15 Credit Card. Att Patrick Wahl är bra på ston vet vi och Credit Card är en av hans fem “tjejer” i den här löpningen. Hon var mycket nära att skrälla till i SM, men var stort slagen i Breeders. Hittar hon tillbaka till SM-formen är hon med i striden trots utgångsläget.

undefined