Nyheter

Jockeyklubbens 2000 Guineas – en öppen historia

Publicerad
Jockeyklubbens 2000 Guineas är en klassisk löpning förbehållen hästar uppfödda i Skandinavien. Av de femton hästarna är tre uppfödda i Danmark och en i Norge.
lblvygc1wl1zobyhoyg
Mirach Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

1 Thunder Mack (e Jimmy Mack) är en egenuppfödning för Lars Almrin. Det har blivit tre segrar så här långt, men det är första gången man prövar den aktuella distansen. Thunder Mack är effektiv på gräs och har Per Anders Gråberg i stigbyglarna. 

2 Bearman (e Verde Mar) har två segrar på sex starter. Maidensegern togs i februari över 2100 meter. Nu är det nya förutsättningar för Bearman som måste förbättra sig några kilo för att vara med i matchen. 

3 Dust Devil (e Barocci) är en av Patrick Wahls sex starthästar i Jockeyklubbens. Det här är ett helsyskon till unghäststjärnan Jamaica, och Dust Devil kommer med tre raka segrar. Det är debut på gräs vilket dock inte oroar särskilt mycket. 

4 Masseto (e Appel Au Maitre) var tvåa i Danskt 2000 Guineas och har säkert Danskt Derby som årets stora mål. Masseto är snabb nog att utmana om segern. Livets alla starter är gjorda på Klampenborg vilket gör resan till ett visst frågetecken.

5 Mirach (e Barocci) var bara en halv längd efter stallkamraten Dust Devil senast, då på dirttrack. Mirach har visat att han tillhör årgångstoppen på gräset och från ett bra utgångsläge lär Mirach vara med i segerstriden. 

6 Purple Ace (e Born To Sea) är obesegrad i sex starter på Övrevoll. Det har blivit segrar i Skandinaviskt Mästerskap och Norskt Mästerskap för 2-åringar. Det här är den tuffaste uppgiften hittills, men vi är säkra på att han står sig väl i konkurrensen. 

7 Princefortyfour (e Zaahid) kom till start först i april och debuterade med seger. Det här är ett steg upp både i distans och klass och det är första gången han startar på en gräsbana. 

undefined
Princefortyfour Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

8 Helmut (e Helmet) var fyra i Jockeyklubbens Auktionslöpning och var tvåa i Janos Tandaris Minne (Götaland). Helmut visade fin styrka vid segern senast, men vi oroar oss inte för att distansen ska vara för kort idag. 

9 Or Harry (e Lawman) segrade i Guineas Trial på Klampenborg och spelades sedan till stor favorit i Danskt 2000 Guineas. Shane Karlsson rider i Chess Racings välkända färger. Or Harry kommer säkert att stå derbydistansen, men är snabb nog att vara med även här. 

10 Dancingonthetable (e White Soxs) visade fin fart i debuten bakom lovande Atlanta och tog sedan en snygg seger i en maidenlöpning i början av juni. Det är svårt att sätta in Dancingonthetable formmässigt, men stallformen är god och Alina Öhgren lovande.

11 Falkor (e Barocci) har aldrig varit sämre än trea på fyra starter. Han har segrat på 1600 meter och även om gräset är en okänd faktor borde det passa bra.

12 Rubinstein (e Eishin Dunkirk) är sannolikt fältets bästa maiden. Han var tvåa i SM samt i Auktionslöpningen och inte långt efter Voix d’Amie i Breeders’ Trophy. Vi väntar oss att Rubinstein gillar förutsättningarna och att han har gått fram rejält från årsdebuten. 

13 My Jamil (e Al Shemali) segrade i Danskt 2000 Guineas, men vara “bara” trea i Mowerina. Hon är fältets enda sto, men redan bevisad mot hingstarna. Livets största förlust kom i Produce Stakes där hon var trea, slagen med 3,5 längder. Hon vann Danskt Kriterium och Dansk Auktionslöpning och är den enda miljonären i fältet.

14 Snowfoot (e Footstepsinthesand) har tre segrar och en andraplacering hittills i karriären. Distansen är mitt i prick och det finns all anledning att hoppas på att gräset ska passa bra. 

undefined
Snowfoot Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

15 HollywoodBoulevard (e Wilshire Boulevard) är fortfarande maiden efter fyra starter. Han har varit nära både Purple Ace och Masseto så formen är det inget fel på.

                                    Tidigare vinnare 

undefined