Nyheter

Jockeychampionatet på Övrevoll hårdnar till

Publicerad
Carlos Lopez hade 18 segrar medan Jan-Erik Neuroth och Alan Wallace hade 15 segrar var inför gårdagens tävlingar på Övrevoll.
DSC_729
Carlos Lopez är ett jagat villebråd i jakten på sitt sjunde championat på Övrevoll

Carlos Lopez som har fem titlar som jockeychampion på Övrevoll i rad och totalt sex titlar som segerrikaste jockey på banan red inte igår. Han är så klart ett åtråvärt villebråd för de övriga ryttarna i jakten på championatet. Den som tagit flest norska championat är Janos Tandari. Under sin tid tog stjärnan åtta stycken titlar. 

Både Alan Wallace och Jan-Erik Neuroth tog chansen igår att knappa in på den ledande Carlos Lopez. Alan Wallace som Galopptips intervjuade igår tog två segrar precis som han lovat. Alan som blev proffs häromdagen genom att ta seger nummer 70 ser nu att kunna utmana Carlos Lopez om den så åtråvärda titeln. Han började med att vinna på Annie de Mora tränade Eternal Flame (e. Eishin Dunkirk)som efter ett lopp en bit bakom klungan i ett sprinterlopp kom med en väldigt stark spurt och passerade övriga motståndare över upploppet. I dagens sista lopp var det ett annat upplägg. Här satsade Alan Wallace allt från början för att komma till front med Hallvard Soma tränade Deecider (e. Captain Gerrard). De drog i hårt tempo hela vägen och även om motståndarna närmade sig sista biten så blev segern väldigt säker till slut. 

Jan-Erik Neuroth tog också in en pinne på ledande Carlos Lopez genom att vara först i mål med Tina Smith tränade Master Lorenzo. Jan-Erik Neuroth placerade avkomman till Mastercraftsman som femma och red ett avvaktande lopp. Över upploppet så gav Jan-Erik marschorder till Master Lorenzo och han avgjorde loppet väldigt enkelt till slut. 

Det gör att efter torsdagens tävlingar har Carlos Lopez 18 vinster, Alan Wallace har 17 och Jan-Erik Neuroth 16 stycken. Säsongsavslutningen ser ut att kunna bli spännande för de tre inblandande ryttarna.